Порошенко на саміті Україна-ЄС знову пройшовся по Росії: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко на саміті Україна-ЄС знову пройшовся по Росії: з'явилося відео

Порошенко на саміті Україна-ЄС знову пройшовся по Росії: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко, виступаючи на саміті Україна-ЄС в Брюсселі, в черговий раз пройшовся по Росії, звинувативши її в невиконанні Мінських угод, незаконне утримання заручників і антиукраїнській пропаганді.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео "112 Україна" в YouTube.
"З учасниками саміту ми домовилися, що санкції повинні бути збережені, поки Росія не виконає зобов'язання в рамках Мінських домовленостей", - сказав Порошенко.
Також Порошенко прирівняв пропаганду Росії до пропаганди "Ісламської держави". Він заявив, що вважає рішення Європарламенту щодо протидії російській пропаганді актом солідарності між ЄС і Україною.

Читайте також: Ра дісний Порошенко в Брюсселі: з'явилися нові фото з саміту Україна-ЄС
Також він закликав Росію звільнити всіх українських заручників.
"Ми закликаємо негайно звільнити всіх заручників як на окупованій території, так і в тюрмах РФ, негайно прискорити імплементацію Мінських угод і рішуче засудити зволікання РФ щодо виконання взятих на себе зобов'язань в рамках Мінського процесу. У цьому контексті ми констатували, що санкції повинні залишитися до тих пір, поки Росія не виконає в повному обсязі Мінські домовленості і поки не буде відновлений повний суверенітет і територіальна цілісність України, включно з Кримом", - сказав президент.
Він сподівається, що до грудневого саміту ЄС ця позиція буде чітко підтверджена.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Європейський союз має намір продовжити санкції проти Росії ще на півроку в зв'язку з невиконанням Мінських угод щодо збройного конфлікту на Донбасі в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?