Велике місто Ізраїлю евакуюють через пожежі: з'явилися вражаючі фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Велике місто Ізраїлю евакуюють через пожежі: з'явилися вражаючі фото і відео

Велике місто Ізраїлю евакуюють через пожежі: з'явилися вражаючі фото і відео
Джерело:  online.ua

В ізраїльському місті Хайфа через масштабні пожежі, імовірно влаштовані на націоналістичному ґрунті, евакуювали жителів 12 кварталів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Israelinfo.
Відзначається, до подібних дій поліція міста вдалася вперше за всю його історію.
Спершу було прийнято рішення евакуювати жителів кварталів Ахуза, Рамот-Сапір, Рамат-Ремез, Рамат-Ешколь і Рамат Бен-Гуріон; пізніше були евакуйовані і жителі кварталів Рамат-Хен, Рамат-Альмог, Мерказ Хорев, Бегін, Рамат-Голда, Неот-Перес і Денія.
За інформацією видання, наразі вогонь не загрожує всім цим районам, але поліція вважала за краще вжити превентивних заходів.
Перший осередок пожежі виник в місті в районі моста Паз поруч з автомайстернями. Через потужні пориви вітру вогонь перекинувся на сусідні будівлі та автомобілі. Тоді постраждали дві жінки, їх доставили в лікарню з легким отруєнням чадним газом.
Незабаром вогонь перейшов на сусідню вулицю Хелец, де розташована велика комерційна будівля. Пожежники намагалися не допустити поширення вогню, проте через дуже короткий час пожежа спалахнула також у парку в хайфському кварталі Рамот Сафір. В районі Ромема вогонь охопив кілька будівель і почалася евакуація розташованих поблизу дитячих садків та житлових будинків. Для гасіння викликали літак.
Ще один осередок пожежі виник біля стадіону "Самі Офер". Також надійшла інформація, що через сильний дим проводиться евакуація людей з Хайфського університету і декількох шкіл.
Пізніше пожежа спалахнула і на вулиці Ашлаг поруч з "Лев а-Міфрац", де розташована велика кількість магазинів і компаній. На місце прибули три пожежні машини.
Міністерство екології закликало жителів Хайфи зайвий раз не виходити з будинків у зв'язку з сильною забрудненістю повітря.
Мер Хайфи закликав жителів не приходити в постраждалі квартали і дати пожежникам спокійно робити свою роботу.
У поліції вважають, що частина пожеж, що охопили центр і північ країни, виникли в результаті навмисних підпалів, можливо, на націоналістичному ґрунті.
У Пожежній службі назвали пожежі, які охопили Хайфу, «вогненною інтифадою», повідомляє Ynet. В ефірі хайфської радіостанції 107.5 представник служби сказав, що міцніє впевненість в тому, що пожежа спалахнула в результаті навмисних підпалів відразу в декількох районах міста. Було сказано також, що затримані підозрювані в підпалі.
При цьому міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю Гілдад Ерда заявив, що щонайменше половина пожеж спалахнула через навмисні підпали.




Як повідомляв ONLINE.UA, заяви президента Ізраїлю Реувен Рівлін про вину українських націоналістів в загибелі євреїв під час Другої світової війни стали приводом до бурхливої ​​реакції українців в соціальних мережах.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?