Ще один "подарунок" Путіну: Європа порадувала заявою про санкції
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще один "подарунок" Путіну: Європа порадувала заявою про санкції

Ще один "подарунок" Путіну: Європа порадувала заявою про санкції
Джерело:  online.ua

Санкції Євросоюзу проти Росії можуть бути продовжені раніше, ніж планувалося, - до середини грудня, при цьому вони будуть тривати до повного виконання Росією Мінських домовленостей, заявив президент Європейської ради  Дональд Туск  на прес-конференції за результатами саміту Україна-ЄС в Брюсселі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».


«Я сподіваюся, і це навіть трохи більше, ніж надія, що ми вирішимо продовжити санкції раніше засідання Європейської ради в грудні», - заявив Туск. Він нагадав про чітку позицію ЄС з приводу того, що санкції проти Росії повністю прив'язані до імплементації Мінських домовленостей, що було прийнято Європейською Радою в березні 2015 року.


«І це залишається в силі», - зазначив Туск.


Раніше лідери ЄС планували ухвалити принципове політичне рішення про продовження санкцій проти Росії на засіданні Європейської ради 15-16 грудня. Дія діючих санкцій формально закінчується 31 січня 2017 року.


Читайте також:  Ми не залишимо Україну: з'явилося відео з яскравою заявою Туска


У той же час прес-служба президента України Петра Порошенка повідомляє, що Євросоюз прийняв рішення продовжити дію санкцій до повного виконання Росією Мінських домовленостей.


«Наші санкції пов'язані з повним виконанням Мінських угод», - сказав Дональд Туск і нагадав про нещодавнє рішення про відновлення підтримки Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яка здійснює роботу на Донбасі, підкреслюють в прес-службі глави держави.


«Ще кілька місяців тому всі злостивці -"експерти"говорили про можливе пом'якшення санкцій проти РФ як про доконаний факт, сьогодні ці голосочки трохи притихли, тому що українська сторона щодня послідовно і чітко доносить інформацію наших партнерів про злочини РФ проти суверенної України», - написала в своєму Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.


«Ми публічно вимагаємо від ЄС виконувати зобов'язання і вперше сидимо в Брюсселі не з опущеними вниз очима, а з піднятою головою, тому що за нами правда, ми виконали всі зобов'язання і маємо право вимагати від ЄС виконання своєї частини - і щодо безвізового, і по ратифікації угоди», - також написала Геращенко.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про ще один  сюрприз для президента РФ Володимира Путіна: Туск заявив про те, що обраний президент США Дональд Трамп збереже санкції проти Росії до повного виконання з боку РФ Мінських домовленостей щодо конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?