Відомий український олігарх оголошений в розшук у Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомий український олігарх оголошений в розшук у Європі

Відомий український олігарх оголошений в розшук у Європі

Український олігарх Дмитро Фірташ був оголошений в міжнародний розшук Антикорупційною прокуратурою Іспанії за підозрою у відмиванні великих сум грошей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
Читайте також: Компа нія українського олігарха потрапила під санкції проти Росії

24 листопада було затримано п'ять спільників Фірташа, які займалися безпосередньо відмиванням коштів, причому одним із затриманих є іспанський адвокат Антоніо де Фортуні. Ордер на розшук Фірташа і ще двох українських спільників в Барселоні і Марбельї видали напередодні.
У Антикорупційній прокуратурі Іспанії вважають, що затримані спільники бізнесмена створили для нього ряд офшорних компаній в Панамі. Так мова йде про "десятки мільйонів євро незаконного походження", частина яких вкладалася в нерухомість в Іспанії.
Відзначимо, що справа Дмитра Фірташа розглядається в рамках операції "Варіола", яка була почата після арешту в Барселоні сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Степана в липні 2016 року. Саме в ході обшуків у справі Черновецького-молодшого знайшли документи, які вивели на українського олігарха Фірташа.
Як повідомляв ONLINE.UA, Степана Черновецького звинувачують у створенні злочинної організації, відмиванні грошей, підробці офіційних документів, а також злочинах проти казначейства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?