14 країн ЄС через Росію зважилися на найважливіший крок
Категорія
Світ
Дата публікації

14 країн ЄС через Росію зважилися на найважливіший крок

14 країн ЄС через Росію зважилися на найважливіший крок

Глави міністерств закордонних справ 14 країн ЄС виступили за перегляд угод про озброєння на континенті.
Про це йдеться в заяві прес-служби МЗС Німеччини, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Ми глибоко стурбовані порушеннями норм порядку європейської безпеки, що тривають. Через ряд тривожних подій в останні роки, включаючи незаконну анексію Криму Російською Федерацією і подальшу тривалу кризу на Сході України, ми вважаємо, що існують серйозні сумніви в майбутньому безпеки на основі співробітництва на нашому континенті", - свідчить текст документа.

Читайте також: Ще один "подарунок" Путіну: Європа порадувала заявою про санкції

У заяві підкреслюється, що, оскільки Росія зняла з себе зобов'язання з виконання Договору про звичайні збройні сили в Європі, який з 1990 року гарантував ліквідацію десятків тисяч важких озброєнь в Європі, існуючий режим контролю над озброєннями розпадається.
"Віденський документ ОБСЄ (Про заходи зміцнення довіри і безпеки) повинен бути ґрунтовно оновлений, а деякі положення договору про Відкрите небо повністю не виконуються. Ці документи підтримують один одного і повинні бути посилені", - йдеться в документі.
Так під заявою підписалися глави зовнішньополітичних відомств Австрії, Бельгії, Болгарії, Німеччини, Фінляндії, Франції, Іспанії, Італії, Нідерландів, Норвегії, Словаччини, Швеції, Швейцарії та Чехії.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що агресія Росії в Україні створила загрозу безпеці Європи, проте необхідно зміцнити діалог з російським урядом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?