На Кубі помер відомий революціонер Фідель Кастро
Категорія
Світ
Дата публікації

На Кубі помер відомий революціонер Фідель Кастро

На Кубі помер відомий революціонер Фідель Кастро
Джерело:  online.ua

У віці 90 років помер відомий кубинський революціонер, державний, політичний і партійний діяч Фідель Кастро.


Читайте також: Фідель Кастро з'явився на людях в честь свого 90-річчя: опубліковані фото


Про це заявив молодший брати Фіделя Кастро, голова Державної ради і Ради міністрів Куби Рауль Кастро, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.


Про смерть Кастро оголосили в ніч на 26 листопада в ефірі державного телебачення Куби. Відзначимо, що деталі смерті політика поки не розголошуються. Родичі підтвердили смерть Фіделя Кастро.



Примітно, що в п'ятницю, 25 листопада, революціонер виступив в Конгресі Куби з заявою про свою швидку смерть, аргументуючи це проблемами з кишечником, від яких він страждав з початку 2000-их років.


"Цей сьомий з'їзд (Конгресу Куби) стане останнім з тих, в якому брало участь (наше) історичне покоління, - зазначив Фідель Кастро в своєму останній публічній заяві. - Колись прийде час кожного з нас. Але ідеї кубинських комуністів залишаться на цій планеті як доказ того, якщо їм слідувати з щирістю і гідністю, то це призведе до створення тих матеріальних і культурних цінностей, в яких дійсно потребують люди. і ми будемо невтомно боротися за них".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Фідель Кастро заявляв, що комуністичні ідеї будуть жити в світі і після його смерті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?