Трамп не підтримав Путіна в оцінці Фіделя Кастро
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп не підтримав Путіна в оцінці Фіделя Кастро

Трамп не підтримав Путіна в оцінці Фіделя Кастро
Джерело:  Politico

Новообраний президент США Дональд Трамп, на відміну від російського президента Володимира Путіна, назвав  померлого лідера кубінської революції Фіделя Кастро  «жорстким диктатором» і пообіцяв народу Куби допомогу в здобутті свободи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.
«Сьогодні світ відзначає відхід жорсткого диктатора, який придушував власний народ протягом майже шести десятиліть. Спадщина Фіделя Кастро — це розстрільні команди, злодійство, неймовірні страждання, бідність і порушення основних прав людини», — заявив Трамп.

За його словами, зараз спостерігається «відхід від жахів, які довелося терпіти дуже довго, до майбутнього, в якому чудовий кубинський народ буде жити у свободі, яку заслужив».


Читайте також: Моторола, який вижив: в Україні жорстко оцінили Фіделя Кастро

«Трагедії, смерть і біль, викликані Фіделем Кастро, не можуть бути стерті з пам'яті», - упевнений Трамп.
При цьому він додав, що нова адміністрація США «зробить все, що зможе, щоб кубинський народ зміг почати шлях до процвітання й свободи».
Між тим, чинний президент США висловив співчуття у зв'язку зі смертю колишнього Фіделя Кастро: «В момент відходу Фіделя Кастро ми простягаємо руку дружби кубинському народу».


Читайте також: В США новина про смерть Фіделя Кастро викликала святкування: з'явилися і відео

Як відомо, про смерть Фіделя Кастро кубинське телебачення оголосило в ніч на 26 листопада. Тіло колишнього кубинського лідера буде піддано кремації згідно з його останньою волею.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  президент Росії Володимир Путін називав Кастро «видатним державним діячем", який «по праву вважається символом цілої епохи у новітній світовій історіх».


«Побудована ним і його соратниками вільна і незалежна Куба стала впливовим членом міжнародного співтовариства і стала надихаючим прикладом для багатьох країн і народів. Фідель Кастро був щирим і надійним другом Росії", — йдеться в телеграмі співчуття, відправленій Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?