Екс-нардеп Ландик розкрив нові дані про захоплення Луганська Росією: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Екс-нардеп Ландик розкрив нові дані про захоплення Луганська Росією: опубліковано відео

Екс-нардеп Ландик розкрив нові дані про захоплення Луганська Росією: опубліковано відео
Джерело:  skrypin.ua

Колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландик розповів

, що звільнити захоплені в Луганську офіційні будівлі навесні 2014 року заважав його колишній колега по партії Володимир Медяник.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  skrypin.ua.

"Цілий тиждень він (Володимир Медяник. – Ред.) годував нашого нинішнього спікера Парубія, Валентина Наливайченка, і хтось там ще був третій. Вони цілий тиждень були в Луганську. Ми їм говорили, що не треба вам, силовикам, йти визволяти це приміщення, ми самі звільнимо», — підкреслив Він.
Також він додав, що особисто приїжджав до тодішнього виконувача обов'язків президента, Олександра Турчинова.
«Я приїхав до Турчинова – тоді президента — і кажу: дайте, щоб ми не з двостволками ходили, дайте нам нормальну зброю. У нас не те, що сто, але і тисяча буде колишніх і нинішніх офіцерів. А вони кажуть: не можемо, тому що немає там БТР», — зізнався екс-регіонал.
За його словами, у відповідь він запевнив, що «я БТРів привезу п'ять відразу, тому що я робив ретровиставки старих автомобілів, а туди везли і БТР, виявилося, що у нас БТРів штук 10 — офіційних, з номерами".
При цьому, коли Турчинов давав команду звільнити будівлі, але Медяник "тягнув резину".
"І прилетіла "Альфа", і сиділа у нас "Альфа". Сиділа в Щасті на базі СБУ... Вони були готові йти, а їм не давали команду. А чому? Тому що він їм каже: я вже завтра принесу від них (загарбників – Ред.) згоду. Тобто, вони тягнули резину. За цей час захоплювали інші міста, завозили фурами зброю... Турчинов напевно дав команду звільнити. А ці слухають Медяника", - резюмував він.


Слова Ландика про окупацію Луганська дивіться з 3:15:10




Також Ландік висловився і щодо колишнього лідера фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.
"Якщо Єфремова у січні випустять з СІЗО, то його грохнуть, якщо посадять у в'язницю, то луганські там зроблять з нього "дівчинку" за те, що він накоїв у Луганській області», — запевнив екс-депутат.
Нагадаємо, перші  заяви про допомогу екс-регіоналів в окупації Луганська Володимир Ландік зробив в інтерв'ю на ONLINE.UA: Єфремов здав Луганськ під гарантії від Путіна — екс-нардеп Ландик.
Також  в інтерв'ю він повідомляв, що Єфремов подарував Ахметову "Краснодонвугілля" за підтримку перед Януковичем.
Заяви  Ландика в інтерв'ю ONLINE.UA були серед причин, за якими Генпрокуратура затримала екс-лідера регіоналів Олександра Єфремова в серпні 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?