Росія тренує нацистів в європейській країні: стали відомі гучні деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія тренує нацистів в європейській країні: стали відомі гучні деталі

Росія тренує нацистів в європейській країні: стали відомі гучні деталі
Джерело:  Дощ

Спецслужби Угорщини заявили, що російські військові брали участь у тренуванні членів руху неонацистів "Національний фронт" (MNA)
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дождь", який цитує Financial Times.
У листуванні лідерів організації знайшли згадки про отримання допомоги від Росії. За даними західного ЗМІ, поліція підозрює, що один з лідерів MNA Іштван Дьоркош, який перебуває під вартою і підозрюється в скоєнні кількох злочинів, отримував підтримку з Москви.
Два обізнані джерела Financial Times в угорських спецслужбах заявили, що про російську підтримку подібних груп було відомо протягом кількох років, проте відповіді на них не було через сильні політичні зв'язки Будапешта з Москвою і побоювання, що Росія відмовиться від спільних з Угорщиною економічних проектів.
Читайте також: У Європі заарештований росіянин-нацист, який воював проти України
Міністр закордонних справ країни Петер Сійярто заявив, що дочекається повного звіту про роль Росії у фінансуванні неонацистського угруповання перед тим, як подавати офіційну скаргу.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше берлінський історик архітектури і публіцист Дмитро Хмельницький в інтерв'ю ONLINE.UA сказав, що президент Росії Володимир Путін фінансує неонацистські рухи в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?