Порошенко прийняв важливе рішення щодо лікарів для армії
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко прийняв важливе рішення щодо лікарів для армії

Верховна Рада України
Порошенко прийняв важливе рішення щодо лікарів для армії

Президент України Петро Порошенко ветував закон, який зобов'язує студентів вищих медичних і фармацевтичних навчальних закладів проходити військову підготовку офіцерів запасу медичної служби.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку відповідного законопроекту №2210а на сайті парламенту.
Президент послався на те, що реалізація закону вимагає великих витрат держбюджету. У 2017 році потрібно буде додатково 140 млн гривень, в 2018 - близько 280 млн гривень, в 2019 і наступних роках - 420 млн гривень.
Також Порошенко зазначив, що медвиші щорічно випускають 12 тис. медиків, а в Міноборони і Збройних силах налічується близько 2,8 тис. посад військових лікарів (провізорів). Таким чином, реалізація закону призведе до того, що кількість офіцерів запасу медичної служби буде перевищувати потребу в комплектуванні майже в 20 разів.
Читайте також: Порошенко не да в добро на закон про контрактників
Нагадаємо, закон Верховна Рада ухвалила 18 жовтня. Депутати послалися на те, що випускники медвишів повинні бути готовими працювати в екстремальних ситуаціях і в умовах бойових дій.
Як повідомляв ONLINE.UA, Верховна Рада не набрала голосів для подолання вето президента України Петра Порошенка на зміни до закону "Про військовий обов'язок і військову службу", який передбачав можливість дострокового розірвання військового контракту, укладеного до кінця особливого періоду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?