Нормандські переговори по Донбасу: з'явилися невтішні дані
Категорія
Світ
Дата публікації

Нормандські переговори по Донбасу: з'явилися невтішні дані

Нормандські переговори по Донбасу: з'явилися невтішні дані
Джерело:  РІА Новини

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров за підсумками переговорів лідерів МЗС країн "нормандської четвірки" в Мінську 29 листопада заявив, що послідовність кроків погодити не вдається, і Мінські угоди "буксують".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


"На робочому рівні не виходить поки навіть узгодити послідовність кроків, перш за все, у сфері безпеки та в сфері політичних реформ", - заявив Лавров.


Читайте також: У Мінську показали нові докази вторгнення Росії на Донбас: з'явилися фото


У той же час, за інформацією Reuters, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає Мінські переговори на рівні міністрів закордонних справ важкими, але осмисленими і необхідними. Він підкреслив, що Червоний Хрест міг би посприяти в обміні полоненими до кінця 2016 року, але сторони переговорів далекі від укладення домовленостей про вибори на Донбасі. За його словами, Україна і Росія докладуть зусиль до розведення сил і засобів ще в районі чотирьох пунктів по лінії розмежування.


Для Deutsche Welle Штайнмайер також сказав, що в ході переговорів був досягнутий лише незначний прогрес, але Червоний Хрест отримає доступ до полонених для організації обміну. У той же час, німецький міністр розповів про невдачу в складанні "дорожньої карти". "Сьогодні з цим знову було важко, - підкреслив Штайнмаєр. - Залишається багато відкритих питань, але в цей вечір було відчутне бажання як з боку Росії, так і України, щоб ця робота не тільки тривала, але і по можливості була доведена до кінця".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  українська сторона Мінських переговорів зазначила, що Лавров заявляв про свою некомпетентність у всіх питаннях, що стосуються гуманітарного аспекту і забезпечення безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?