Україна не відмовляється від стрільб біля Криму: Росія брязкає зброєю
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна не відмовляється від стрільб біля Криму: Росія брязкає зброєю

Україна не відмовляється від стрільб біля Криму: Росія брязкає зброєю
Джерело:  online.ua

У Міністерстві оборони України заявили, що загрози з боку Кремля не можуть перешкодити планам України з приводу проведення військових навчань біля окупованого Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Як заявив представник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу, відповідаючи на прохання прокоментувати загрози Міноборони РФ про ракетний удар в разі проведення Україною навчань поблизу тимчасово окупованого Криму, Україна є суверенною правовою державою.
"Україна - суверенна правова держава. Все бойові навчання та випробування проходять в суворо плановому порядку. Все, що стосується міжнародних договорів і попереджень, Україна виконує відповідно до цих норм. І все, що заплановано, буде обов'язково проведено", - сказав Лисенко.
"Все, що стосується якихось загроз і т.д., воно не може перешкодити тим планам, які Збройні сили України і конструктори військового озброєння проводитимуть на території суверенної України", - додав Лисенко.
Читайте також: У Путіна розповіли, чи готові вдарити ракетами по Україні
На питання з приводу дій України в разі, якщо РФ справді почне збивати українські ракети і пускові установки, Лисенко підкреслив, що "у нас є національна територія України, на якій ми будемо проводити всі іспити, а також бойові випробування, а також навчання, і ніхто не буде нам вказувати, що нам тут робити".
У той же час джерело в силових структурах окупованого Криму повідомило агентству ТАСС, що війська протиповітряної оборони (ППО) Росії в Криму готові до проведення Україною ракетних стрільб в акваторії Чорного моря і переведені на посилений режим роботи.
"Не дивлячись на те, що з боку України проведення стрільб - це своєрідний піар-хід, метою якого є створення нервозної обстановки, однак військовими це в будь-якому випадку сприймається як реальна і потенційна загроза, тому сили ППО Росії в Криму переведені на посилений режим роботи. Це стосується не тільки наземних засобів ППО, але і корабельних, адже кораблі Чорноморського флоту - це самодостатні бойові одиниці для протистояння цим загрозам", - заявив співрозмовник агентства.
Як повідомляв ONLINE.UA, джерелам видання "Дзеркало тижня" стало відомо про те, що Кремль загрожує Києву ракетним ударом у відповідь на проведення Україною навчань поруч з анексованим Кримом.
У листі Міністерства оборони РФ, адресованому військового аташату в складі посольства України в РФ, говорилося, що в разі проведення Україною ракетних стрільб в районі російсько-українського кордону в Криму, РФ може здійснити ракетний удар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?