На саміті ОПЕК прийняті два сенсаційних рішення: мережа розбурхана
Категорія
Економіка
Дата публікації

На саміті ОПЕК прийняті два сенсаційних рішення: мережа розбурхана

На саміті ОПЕК прийняті два сенсаційних рішення: мережа розбурхана
Джерело:  Bloomberg

Представники країн-членів Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) на переговорах у Відні домовилися про зниження нафтовидобутку на 1,2 млн барелів/добу, а також призупинили членство Індонезії в картелі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.
Обізнані джерела розповіли виданню, що, згідно з домовленістю, видобуток буде скорочено на 1,2 млн барелів / добу - до 32,5 млн барелів. При цьому, згідно з останніми даними ОПЕК, представленим в доповіді організації 11 листопада, за підсумками жовтня середньодобовий видобуток нафти становив 33,6 млн барелів / добу. Саудівська Аравія зобов'язалася скоротити добовий видобуток з 10,54 млн барелів у жовтні до 10,06 млн барелів.
Країнам ОПЕК вдалося домовитися про зниження видобутку нафти вперше з 2008 року. Попередня домовленість про зниження видобутку була досягнута в кінці вересня в Алжирі - тоді йшлося про зниження видобутку до 32,5-33 млн барелів / добу.

Читайте також: ОПЕК прийняла гучне рішення щодо видобутку нафти в світі
Крім того, як пише агентство Reuters з посиланням на своє джерело, учасники саміту ОПЕК ухвалили рішення призупинити членство Індонезії в картелі. При цьому покладена країні квота в 740 тис. барелів нафти на добу буде розподілена між державами, які залишаються в ОПЕК.
Індонезія вперше приєдналася до ОПЕК в 1962 році, через два роки після створення картелю. У 2008 році країна оголосила про свій вихід зі складу найбільшого об'єднання нафтовиків і знову повернулася в нього тільки в кінці 2015 року. Доведені нафтові резерви Індонезії до кінця 2015 року оцінювалися в 3,23 млрд барелів, в минулому році країна щодня видобувала 690 тис. барелів нафти. Менше в ОПЕК добували тільки Еквадор (543 тис. барелів), Катар (656 тис. барелів) і Лівія (403,9 тис. барелів). У звіті ОПЕК йдеться, що на експорт Індонезія відправляла в середньому по 315 тис. барелів нафти на добу, проте при цьому країна щодня імпортувала по 506 тис. барелів бензину та інших нафтопродуктів.
Користувачі мережі збуджені рішеннями, прийнятими на саміті ОПЕК.






Як повідомляв ONLINE.UA, президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Перу заявив, що Росія готова заморозити видобуток нафти на нинішньому рівні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?