Сміливий кримчанин вшанував пам'ять Небесної сотні: з'явилося фото
Категорія
Події
Дата публікації

Сміливий кримчанин вшанував пам'ять Небесної сотні: з'явилося фото

Сміливий кримчанин вшанував пам'ять Небесної сотні: з'явилося фото
Джерело:  Crimean Human Rights Group

Український активіст Володимир Балух на стіні свого будинку в окупованому Криму, в селі Серебрянка Роздольненського району, розмістив табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні 18».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Кримську правозахисну групу.
Такий сміливий вчинок кримчанин здійснив в пам'ять про героїв Небесної сотні у вівторок, 29 листопада (в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року співробітники "Беркута" побили студентів на Майдані - ред.). Повідомляється, що в цей же день до нього приїхав голова сільської ради Віталій Степанюк з двома помічниками і вимагав зняти табличку.


«Степанюк сказав, що табличку я розмістив незаконно, він натякнув на майбутнє спілкування мене з поліцією», - розповів Балух.
За свою проукраїнську позицію кримчанин раніше піддавався переслідуванню з боку окупаційної влади Криму як в адміністративному, так і в кримінальному порядку. З грудня 2013 року над дахом будинку у Балуха майорить український прапор.
Раніше в будинку у Балуха та його родичів співробітники поліції провели два обшуки. Перший обшук пройшов у квітні 2015 року. Тоді з даху його будинку знімали український прапор. Після проведення другого обшуку українця звинуватили в образі співробітника поліції Євгена Баранова й засудили до 320 годин обов'язкових робіт.
Як повідомляв ONLINE.UA,  на адміністративному кордоні з окупованим Кримом співробітники Федеральної служби безпеки Росії затримали кримськотатарських артистів, які брали участь в гала-концерті "Vatan sesi" ("Поклик Батьківщини") в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?