Бійці АТО сняться лікарям, які їх лікували: пронизлива історія про війну на Донбасі
Категорія
Культура
Дата публікації

Бійці АТО сняться лікарям, які їх лікували: пронизлива історія про війну на Донбасі

Бійці АТО сняться лікарям, які їх лікували: пронизлива історія про війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Українські лікарі-стоматологи, які допомагають бійцям АТО на Донбасі, зізнаються, що ці пацієнти сняться їм ночами, а їх загибель стає особистою трагедією.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів лікар Ігор Ященко, один із засновників проекту "Укроп-Дентал".
«Ось він, той чоловік, якому ти хотів допомогти. Сидить у тебе в кріслі. Ти допомагаєш тим, чим можеш. ... І ця людина, заради якої ти приїхав, сидить перед тобою, дивиться тобі в очі, розповідає тобі якісь історії. Вибачте, що я, ось такий, сиджу у вас в кріслі ... І я дивлюся, а у жінки-лікаря, якій боєць це все говорить, вже сльози на очах: ​​ой, синочок ... », - згадав він.
Також медик додав, що лікарі не забувають про своїх пацієнтів-військових і після повернення додому.

Читайте також: Г учний скандал з перебіжчиком в АТО: з'явилися нові деталі
«Потім вони (лікарі) повертаються додому. І тижнями мені сюди телефонують, кажуть: слухай, а був у мене такий хлопчик - знайди його, будь ласка, дізнайся, чи не захворів у нього зубок, який я лікувала? Тому що я хвилююся. Він сниться мені ...», - зізнався Ященко.
Окремо лікар-волонтер висловився про загиблих бійців.
«А коли ці хлопці ще й гинуть ... Це особиста трагедія кожного з нас ...», - сказав він.
Ященко розповів пронизливу історію про одного пацієнта, бійці одного з добровольчих батальйонів АТО.
«Ось недавно поховали Мирослава Мислу з "Карпатської Січі". Вони лікувалися у нас. Він до нас приїжджав. Пам'ятаю, сів у крісло до Оленки з Лисичанська. Вона російськомовна. І ось вона його лікує, а він щось смикається в кріслі. Вона: "Що не так? Я щось не так роблю?" Витягла у нього слиновідсос з рота, а він каже: "Ні-ні, все нормально ... Але чи не могли би ви зі мною спілкуватися українською мовою?" - "Я погано розмовляю українською, у мене всі - російськомовні ..." - "Нічого страшного! Ви спілкуйтеся — виговоритесь. Інакше ви ніколи не заговорите. Давайте, давайте ..." І ось вони сидять, вчаться ... »- пригадав лікар.

Читайте також: Снайпер і його друг: з'явилася зворушлива історія з передової АТО
Він додав і про домовленості добровольця про відпочинок в миргородському санаторії: «За тиждень до своєї відпустки Мирослав дзвонив нашим лікарям, питав, чи може він приїхати в Миргород, пожити в санаторії - і зубки підлікувати, і загальне здоров'я підправити. Одна з постійних лікарів нашого проекту, Світлана Лисенко, якраз в одному з миргородських санаторіїв працює і кілька разів уже так домовлялася: хлопці і водичку пили, і у неї зубки підліковували. Дуже прикольно. Вона йому каже: звичайно, приїжджай, Мирослав - все влаштуємо, все підлікуємо. А через два дні він загинув...»
«І вона дзвонить мені: ти чув? "Чув, - кажу, - боявся тобі дзвонити ..." - "Як так ?! Як це могло статися ..?" Буває й таке. Це війна. Нічого тут не вдієш ... »- резюмував Ященко.
Більше читайте на ONLINE.UA: В Україні армія з хворими зубами, і це створює серйозний ризик - лікар з АТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?