У ЦВК України назвали умови виборів на окупованому Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЦВК України назвали умови виборів на окупованому Донбасі

У ЦВК України назвали умови виборів на окупованому Донбасі
Джерело:  online.ua

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера пояснив, за яких умов можуть бути проведені вибори на окупованих територіях Донбасу, і про те, як трактувати Мінські угоди в контексті проведення виборів в зоні АТО.
Про це Магера розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


Відповідаючи на питання, як бути з положенням Мінських домовленостей про те, що Україна може отримати контроль над кордоном з Росією тільки після виборів на Донбасі, Магера сказав: «Я погоджуся з позицією Романа Безсмертного про те, що Мінські домовленості - це певна філософія".


"Один пункт без іншого існувати не може. Їх треба сприймати в комплексі і читати між рядків», - додав Магера.


«Там написано, що вибори проводяться за українським законодавством. Що таке українське законодавство? Воно базується на певних міжнародних принципах - загальне, рівне і пряме виборче право, таємне голосування і свобода виборів», - продовжив заступник голови ЦВК.



Читайте також

:

В

ибори на Донбасі можливі тільки при дотриманні п'яти принципів - заступник голови ЦВК


«Недотримання хоча б одного з п'яти принципів неприйнятно для України. Більш того, це неприйнятно для Ради Європи. Щоб вибори були виборами не за назвою, а за змістом, потрібні передумови. Вони полягають в питанні безпеки. Якщо немає безпеки, немає таємниці голосування, немає і вільних виборів», - пояснив Магера.


«Я б говорив про філософію цих угод, але не входив би до них легковажно. Тому що Мінські угоди згадані в резолюції Радбезу ООН. Якщо хтось хоче поставити під сумнів юридичну силу резолюції - не раджу», - продовжив заступник голови ЦВК.


«Як виконати угоди? Це все залежить, в першу чергу, від РФ і маріонеткових режимів в Донецьку і Луганську. Якщо будуть дотримані положення цих угод, українська сторона виконає свою частину зобов'язань. Поки Мінські домовленості виконує тільки України. Одностороннього виконання не буде», - резюмував Магера.


Більше

читайте в інтерв'ю Андрія Магери на ONLINE.UA: Україна виконає угоди по Донбасу, але є умова

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?