Трамп розбурхав світ несподіваним телефонним дзвінком
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп розбурхав світ несподіваним телефонним дзвінком

Трамп розбурхав світ несподіваним телефонним дзвінком

Новообраний президент США Дональд Трамп  провів телефонні переговори з президентом Тайваню Цай Інвень, чим розбурхав світове співтовариство.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
Трамп провів розмову з Інвень 2 грудня. Президент Тайваню привітала Трампа з перемогою на виборах.
"Вони відзначили тісні економічні, політичні та оборонні зв'язку між Тайванем і США", - йдеться в заяві команди Трампа.
Пізніше сам політик в Twitter уточнив, що телефонну розмову ініціювала Інвень.
Реакція Пекіна на контакт Трампа і Інвень була скептичною. На думку глави МЗС КНР Ван І, "це не може змінити ситуацію, що склалася в відношенні Китаю в міжнародному співтоваристві".
Нагадаємо, що Китай уважає Тайвань частиною своєї території і гостро реагує на офіційні контакти інших держав з Тайпєєм. У 1979 році Вашингтон припинив дипломатичні відносини з Тайванем і визнав уряд у Пекіні єдиним в Китаї. Відтоді американські президенти не контактували з урядом Тайваню. Трамп став першим, хто провів бесіду з президентом Тайваню.
Як повідомляв ONLINE.UA, 14 листопада президент Росії  Володимир Путін переговорив із переможцем президентських виборів в США Дональдом Трампом і обговорив розвиток російсько-американських відносин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?