На Заході дізналися неприємну річ про "Євробачення" в Києві і Росії
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

На Заході дізналися неприємну річ про "Євробачення" в Києві і Росії

На Заході дізналися неприємну річ про "Євробачення" в Києві і Росії

Організатори пісенного  конкурсу "Євробачення"  ведуть переговори про можливу зміну місця проведення заходу в 2017 році з України в Росію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН, який цитує Bild.
Як зазначає видання, причиною таких переговорів стало те, що Київ не надав організаторам "Євробачення" фінансових гарантій.
У той же час видання відзначає, що факт переговорів ще не означає перенесення заходу з Києва.
"Існує реальна загроза того, що захід може пройти в іншій країні. Для нас це було б катастрофою", - цитує видання заяву голови комітету Верховної Ради України у закордонних справах Анну Гопко.
Так, витрати на конкурс в останні роки варіюються від 17 мільйонів євро до 25 мільйонів євро, при цьому оргкомітет покриває суму в розмірі від 10 мільйонів євро до 14 мільйонів євро, залишок повинна покрити приймаюча сторона. Видання інформує, що коштів, виділених мером Києва Віталієм Кличко (9 мільйонів євро), виявилося недостатньо для проведення конкурсу.
Крім цього, як зазначається, не переконав оргкомітет також закон українського парламенту про направлення додаткових фінансових ресурсів на конкурс. Разом з тим, згідно з повідомленням, влада України стверджує, що знайшла джерела фінансування і вже найближчим часом представить їх організаторам пісенного конкурсу.
Як повідомляв ONLINE.UA,  Росія офіційно підтвердила Європейській мовній спілці свої наміри взяти участь в Євробаченні, яке в 2017 році пройде в столиці України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?