Перестрілка під Києвом: з'явилися нові найважливіші деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Перестрілка під Києвом: з'явилися нові найважливіші деталі

Перестрілка під Києвом: з'явилися нові найважливіші деталі
Джерело:  online.ua

В Національній поліції заявили, що четверо з  п'яти поліцейських, загиблих в Княжичах, були розстріляні прямо в маркованій машині Державної служби охорони.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112 Україна.
"У цій машині знаходилися співробітники поліції, вона була розстріляна. Поліції охорони", - сказав прес-секретар Нацполіціі Київської області Микола Жукович, додавши, що зараз авто забрали евакуатором.
Таким чином в машині, судячи з усього, були смертельно поранено двох співробітників Держохорони і двоє співробітників розвідки. Вогонь, очевидно, вівся з боку спецпідрозділу КОРД. При цьому Жукович уточнив, що обидві машини ДСО, які прибули на місце, були марковані, а всі поліцейські були одягнені в спецзасоби і бронежилети. Всі вони були в своїй формі - КОРД в своїй, ДСО - у своїй.
"Дві машини ДСО були марковані. Від поліції охорони було задіяно 2 екіпажі - 6 осіб. Скільки було представників поліції Києва, не можу сказати", - заявив прес-секретар Нацполіціі.

Читайте також: Поліцейська перестрілка під Києвом: з'явилося нове відео з місця трагедії
За його словами, вибух, про який говорили місцеві жителі, ймовірно був вибухом світло-шумової гранати, яку кинули під цю ж машину ДСО.
"Можливо, була кинута світлошумова граната під автомобіль, щоб ті, хто знаходився в автомобілі, можливо, співробітники корд думали, що це були злочинці, їх знищити", - зазначив Жукович, додавши, що всі поліцейські були озброєні табельною вогнепальною зброєю: як автоматичним , так і пістолетами.
Прес-секретар поліції прокоментував і то, як ДСО могла бути не в курсі спецоперації колег.
"Є різні операції, і різних керівників можуть попереджати або не попереджати. Попереджати теж можуть різним способом. Чим більше попереджають, тим більше шансів, що ця операція може бути зірвана", - сказав Жукович.
Інші подробиці в поліції обіцяють розкрити через кілька днів, коли будуть опитані всі учасники події. При МВС і Нацполіціі створена спеціальна група, яка вивчатиме всі обставини події.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в Міністерстві внутрішніх справ України назвали імена п'яти правоохоронців, які в ніч на 4 грудня загинули в ході перестрілки в Княжичах, що знаходяться менш ніж в 30 км від Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?