Помер відомий російський публіцист, який виступав проти Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер відомий російський публіцист, який виступав проти Путіна

Помер відомий російський публіцист, який виступав проти Путіна
Джерело:  online.ua

У ніч на 5 грудня помер громадський діяч, голова Ісламського комітету Росії, богослов, філософ і публіцист Гейдар Джемаль.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку спільноти Гейдара Джемаля «Вконтакте».
"Сьогодні вночі Милістю Всевишнього Гейдар Джемаль закінчив свій земний шлях. Нехай Аллах Всемогутній прийме його діяння і введе в райські сади. До Нього Одного ми всі будемо повернуті", - сказано в повідомленні.
Також наголошується, що похорон відбудеться 6 грудня о 11.00 в місті Алмати в Кахахстані, на кладовищі Кенсан-2.
Гейдар Джемаль народився 6 листопада 1947 року в Москві, свою суспільно-політичну діяльність він починав у пізньорадянський час у співпраці з одіозним російським політологом і одним з ідеологів так званого «русского міра» Олександром Дугіним.
При цьому Гейдар Джемаль був критично налаштований по відношенню до російської влади, свого часу він брав участь в серії протестів в РФ, об'єднаних під назвою «Марш незгодних», учасники якого виступали під гаслами «Росія без Путіна».
"Ісламський комітет" з'явився в 1990-х роках. Джемаль неодноразово виступав із неоднозначними заявами, зокрема, побічно схвалюючи дії терористів-смертників. Він також був одним з творців Ісламської партії Відродження, яка існувала з 1990 по 1994 роки.
Гейдар Джемаль також є автором ряду книг по теології і філософії, в тому числі "Звільнення Ісламу" і "Революція пророків".
Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці серпня 2016 помер президент Узбекистану Іслам Карімов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?