Росія і Китай блокували проект резолюції по Сирії в ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія і Китай блокували проект резолюції по Сирії в ООН

Росія і Китай блокували проект резолюції по Сирії в ООН

Росія і Китай в Раді безпеки ООН наклали вето на проект резолюції щодо встановлення режиму припинення вогню в сирійському Алеппо.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на lenta.ru.


У тексті запропонованого Новою Зеландією, Іспанією і Єгиптом документа резолюції говорилося, що всі сторони бойових дій зобов'язані "негайно і повністю припинити всі напади, які можуть привести до загибелі або поранень людей чи завдати шкоди цивільним об'єктам", в той час як терористи, внесені в списки Радбезу ООН, повинні покинути схід Алеппо. Крім іншого, резолюція також передбачала введення 48-годинних перерв в бойових діях.


Читайте також: Явка упиря з повинною: мережа вибухнула прогнозами про погану долю Путіна


Перед голосуванням постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін обіцяв блокувати проект резолюції. "За" прийняття резолюції виступило 11 країн, серед яких США, Великобританія і Франція. Ангола утрималася. "Проти" проголосувала Росія, Китай і Венесуела.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Росія наклала право вето на проект резолюції Франції по Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?