Україна готова купувати газ у Росії, але є умови
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна готова купувати газ у Росії, але є умови

Україна готова купувати газ у Росії, але є умови

Глава національного енергохолдингу "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що Україна може закуповувати газ у Росії для проходження поточного опалювального сезону, але тільки на своїх умовах ціни і постачання.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Політики в цьому питанні немає. Це юриспруденція і комерція. Нам завжди цікаво мати широке коло постачальників. Якщо "Газпром" погодиться на наші умови, то ми підпишемо додаткові угоди і будемо розглядати варіант покупки у них газу", - сказав Коболєв.

Читайте також: Укра їнський суд ухвалив гучне рішення щодо найбільшої російської компанії
Глава "Нафтогазу" не уточнив, які саме умови найбільш прийнятні для України, але зазначив, що за чинним контрактом від 2009 року Україна, в разі організації покупки російського палива, повинна була б вже в грудні здійснити передоплату палива в обсязі не менше 3 мільярдів кубометрів, що в грошовому еквіваленті становить близько $600 мільйонів. Такий сценарій для України не є допустимим, і тому країна готова запропонувати Росії підписати додаткову угоду - так званий "зимовий пакет", який обумовлює всі аспекти закупівлі палива.
Коболєв додав, що обговорення умов "зимового пакета" має відбутися 9 грудня в Брюсселі.
"Переговори будуть про це - про зимовий пакет", - зазначив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, "Нафтогаз України" в Стокгольмському арбітражі вимагає від російського "Газпрому" збільшення плати за транзит газу по українській території, яка може вирости на чотири мільярди доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?