Став відомий найпопулярніший у українців церковний лідер
Категорія
Україна
Дата публікації

Став відомий найпопулярніший у українців церковний лідер

Став відомий найпопулярніший у українців церковний лідер
Джерело:  Центр Розумкова

Згідно з результатами опитування, проведеного Центром Разумкова, серед церковних ієрархів найвищою довірою українців користується патріарх Філарет.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані опитування Центру Разумкова.
Повністю або скоріше патріарху Філарету довіряють 39,1% українців, скоріше, або зовсім не довіряють 12,9%. Друге місце за популярністю серед громадян України зайняв глава Української греко-католицької церкви Святослав- йому довіряють 24,7% респондентів, не довіряють - 11,5. У той же час предстоятелю УПЦ МП митрополиту Онуфрію довіряють 20,7% українців, не довіряють 26,0%.


Крім того, як показало опитування, 64,7% українців вважають себе православними. Греко-католиками вважають себе 8,2%; протестантами - 1,2%, а 0,8% - римо-католиками. 12,7% респондентів ідентифікують себе як "просто християни", 11,4% не відносять себе до жодної релігії.


Читайте також

:

Стало

відомо, скільки українців хочуть безвіза з ЄС


Найбільша кількість православних (39,5%) ідентифікують себе з УПЦ Київського Патріархату, 25,4% вважає себе "просто православними", 23,3% відносять себе до УПЦ Московського Патріархату, 4,8% - православних парафіян УАПЦ, а 1 , 3% - "приписують" себе до Російської Православної Церкви.


При цьому більшість православних українців - 46,2%, підтримують "

звернення Верховної Ради України до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію (незалежність) Православній Церкві в Україні

".


За створення в Україні "Єдиної Помісної Православної Церкви, незалежної від інших церковних центрів за межами України" проголосували 44,3% українців, які вважають себе православними. На думку 21,6% православних, якщо Єдина Українська Помісна Православна Церква буде створена, то її має очолити голова УПЦ КП Філарет. 15,6% вважає, що главу повинен визначити Вселенський Патріарх Варфоломій, і 6,6% православних українців хочуть бачити главою предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія, при цьому 52,8% православних вагалися з відповіддю на це питання.


Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 листопада 2016 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.


Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Опитування проводилося в 118 поселеннях (67 - міських та 51 - сільських). Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.


Як повідомляв ONLINE.UA,

згідно з результатами соціологічного опитування, проведеного в Росії, більше половини росіян шкодують про розпад Радянського Союзу

.


Найближчим часом читайте на ONLINE.UA інтерв'ю з главою Української православної церкви Філаретом

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?