Американські розвідники занепокоїлися через ядерні ракети Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Американські розвідники занепокоїлися через ядерні ракети Путіна

Американські розвідники занепокоїлися через ядерні ракети Путіна
Джерело:  Stratfor

В процесі того, як адміністрація Дональда Трампа оцінює політику Сполучених Штатів щодо Росії, вона виявить, що відмінності двох країн не обмежуються такими питаннями, як Україна і Сирія. Незважаючи на проблеми, що випали на його долю з моменту підписання в 1987 році, Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) належить найбільше випробування, вважають аналітики американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor. Звіт приватної розвідки США, присвячений стурбованості американців щодо ракет армії Володимира Путіна, є в розпорядженні ONLINE.UA.


Основоположний договір з контролю над озброєннями забороняє наземні ядерні або звичайні ракети дальністю польоту від 500 до 5500 кілометрів і обумовлює ліквідацію тисяч одиниць дестабілізуючої ядерної зброї, особливо в Європі.


Росія все більше відчуває, що договір ставить її в невигідне становище порівняно зі Сполученими Штатами, які продовжують модернізувати свій ядерний арсенал і розвивати ПРО. Вашингтон також почав ставити під сумнів угоду, тому, що вона не поширюється на ракети Китаю на суші.



Читайте також

:

Ракетами по Путіну: нова тактика Києва

У 2014 році Сполучені Штати офіційно звинуватили Росію в розробці ракет, які порушують умови договору, а саме - крилатих ракет наземного базування Р-500 і міжконтинентальної балістичної ракети SS-27 Mod 2, які Москва почала випробовувати на заборонених договором діапазонах. Росія, в свою чергу, стверджує, що розгортання американцями в Європі пускових установок Mk41 - поряд з розвитком і використанням збройних безпілотних літальних апаратів дальністю понад 500 кілометрів - порушує умови договору.

Згідно з непідтвердженими джерелами, радіус дії ракет Р-500 може досягати 2000 км


Новий договір про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО-III), який спрямований на те, щоб скоротити кількість стратегічних ядерних ракетних пускових установок вполовину, може також опинитися в небезпеці - хоча і в меншій, ніж РСМД.


Проводячи інспекцію в квітні, Сполучені Штати, за повідомленнями, виявили, що Росія неправильно утилізує ракети СС-25 і не може підтвердити, що ракети, які збиралися ліквідувати, були знищені. Крім того, Росія відстає за термінами в ліквідації боєголовок, породжуючи сумніви про її здібності і бажання зробити це до наміченої дати - лютого 2018 року. В зусиллях по розширенню договору ще на п'ять років, до 2026 року, також не вдалося досягти значних результатів, враховуючи ворожі відносини між Москвою і Вашингтоном.


Адміністрація Трампа може почати епоху поліпшення відносин між Сполученими Штатами і Росією, як натякнув обраний президент. Більш того, у Вашингтона більше шансів на стабілізацію своїх тендітних угод про контроль над озброєннями з Москвою, ніж на зміну ядерного балансу в Південній Азії або на Корейському півострові. Незважаючи на це, питання про ядерну зброю займатимуть чільне місце в політиці протягом наступних чотирьох років, що потребують значної кількості уваги з боку наступної адміністрації, роблять висновок в Stratfor.



Читайте також

:

Стало

відомо, які країни Європи Росія дістане ракетами: опубліковані карти

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?