І "сліпий траст" не потрібен: в соцмережах відреагували на продаж бізнесу Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

І "сліпий траст" не потрібен: в соцмережах відреагували на продаж бізнесу Трампа

І "сліпий траст" не потрібен: в соцмережах відреагували на продаж бізнесу Трампа
Джерело:  online.ua

Новообраний президент США Дональд Трамп продав всі належні йому пакети акцій, заявив його прес-секретар Джейсон Міллер, при цьому на новину вже відреагували в соцмережах.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.


За словами Міллера, Трамп продав свої частки в компаніях ще в червні. Виручені кошти, близько 66 млн доларів, він інвестував в передвиборну кампанію.


При цьому Міллер не відповів виданню на питання, чи купував з тих пір Трамп акції будь-яких інших компаній. Він також не не уточнив, кому саме були продані активи.


Читайте також:  У Трампа хочуть обміняти Донбас на Крим: з'явилося відео з гучною заявою


Згідно з американським законодавством, Трамп має право не розкривати інформацію про свої фінанси до травня 2018 року.


«Я проведу велику прес-конференцію в Нью-Йорку разом з моїми дітьми 15 грудня, щоб обговорити той факт, що я покину свій великий бізнес повністю, щоб зосередитися на управлінні країною, щоб зробити її знову великою!» - Написав Трамп в своєму Twitter .


За даними на травень 2016 року, Трамп володів акціями в Boeing, Bank of America, Citigroup, Chevron, Phillips, Coca-Cola, Nike, Google, Apple і інших компаніях.


«Трампу не знадобилося "сліпих трастів", Ротшильдів і річних аудитів. Зате для Петра Порошенка вийти з бізнесу виявилося проблемою століття. Як же він збирався вирішувати проблеми країни? 15 грудня обраний президент США Дональд Трамп проведе прес-конференцію, на якій заявить про припинення ведення бізнесу», - написав у своєму Facebook журналіст Олександр Клімашевський.


Юліана Скібіцька: Ну, заявив, це не пішов. Порох теж заявляв.


Volodymyr Gupan: Нехай Трамп спочатку це зробить, це раз. Нехай передасть бізнес не своїм дітям, це два. Американці не поділяють цього оптимізму і чекають підступу, це три.


Антон Комаров: А нерухомість теж продав? Може, служба охорони в даний момент займає 2 поверхи в Трамп Тауер і держава платить Трампу за оренду.


Відзначимо, на початку січня 2016 року президент України Петро Порошенко, відповідаючи на питання про його активи в корпорації Roshen, заявив, що підписав договір про передачу своєї частки в Roshen в незалежний траст, заснований на моделі blind trust, тобто "сліпого трасту". Словосполучення «сліпий траст» стало згодом мемом в соцмережах.


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Росії Володимир Путін назвав переможця президентських виборів в США Дональда Трампа "розумною людиною", що викликало жарти користувачів мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?