Андріївський можуть забудувати новими будинками, і ми його втратимо: Києву дали похмурий прогноз
Категорія
Події
Дата публікації

Андріївський можуть забудувати новими будинками, і ми його втратимо: Києву дали похмурий прогноз

Андріївський можуть забудувати новими будинками, і ми його втратимо: Києву дали похмурий прогноз
Джерело:  online.ua

Реконструкція Театру на Подолі в Києві

може привести до забудови Андріївського узвозу.


Таку думку у відеоблозі на ONLINE.UA висловив відомий український фотограф Віктор Марущенко.


За його словами, Андріївський узвіз протягом останніх 30-ти років хоч і не був реставрований, але зберігав свій вигляд. "І тепер, коли побудували театр... Я спілкувався з різними архітекторами, досить відомими і впливовими, які говорять про те, що проект хороший або поганий - це питання інше, а те, що масштабність порушена - це факт. Порушена масштабність вулиці", - підкреслив фотограф.


"У чому тут небезпека? Небезпека в тому, що ми втратили панораму, перш за все, і всі зйомки з верхніх точок, які викладали в соціальних мережах, включаючи зйомку з дрона, вони показують, що з'явилася потужна темна пляма, яка дуже яскраво і сильно виділяється на засніженій панорамі міста, Подолу", - додав він.


Читайте також

:

Ки

яни не заспокоюються через скандальний театр, мережа кипить: з'явилося нове відео


"Але небезпеку ще в чому я бачу? В тому, що, фактично, цей проект є пробним. Тому що 100%, що в кущах сидять забудовники, чекають рішення. І через деякий час (я не хотів би, щоб мої слова були пророчими) з'являться люди, експерти, фахівці, які скажуть, що масштабність вулиці порушена, і, щоб її виправити, потрібно поставити ще таких п'ять-шість будинків. А потім 10, а потім 15, і ми втратимо остаточно цю вулицю, - сказав Віктор Марущенко. - Для чого потрібна була ця вулиця? Все-таки, людина прагне до гармонії, в ній вона закладена. І, напевно, після робочого тижня, в умовах хаотично забудованого Києва, де з усіх вільних місць стирчать сьогодні висотки, після такого хаотичного виду, я думаю, люди могли виходити спокійно в суботу-неділю на Андріївський і заспокоювати свою душу. Якщо ми втратимо це - ну, будемо в Прагу літати тоді. В Прагу або в Париж. Ну, а що залишається робити".



Повний

текст блога читайте на ONLINE.UA: Киев теряет Андреевский спуск: главная опасность Театра на Подоле

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?