Рада звернулася до світу з важливою заявою про Голодомор
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада звернулася до світу з важливою заявою про Голодомор

Рада звернулася до світу з важливою заявою про Голодомор
Джерело:  online.ua

Верховна Рада України закликала світову спільноту визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « РБК-Україна ».
Відповідний проект постанови підтримали 233 народних депутати.
У проекті постанови №3525 "Про Звернення Верховної Ради України до демократичних держав світу про визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу" йдеться, що ВР висловлює подяку всім державам світу, які сьогодні підтримують Україну в протистоянні агресору, всім, хто доносить правду про події в Україні до світової громадськості.
Читайте також: В день пам'яті жертв Голодомору в Москві весело співали українською мовою: з'явилося відео
"Верховна Рада України, вшановуючи пам'ять убитих голодом, висловлює глибоку подяку всім тим, хто проривав збудовану комуністичним тоталітарним режимом залізну завісу пропаганди і брехні, всім тим, хто зберігав пам'ять про трагедію, яку пережив український народ, і всім тим, хто по крихтах відновлював правду про Голодомор", - сказано в тексті документа.
"Верховна Рада України звертається до держав світу визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу», - також сказано в постанові.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Великобританії зняли фільм Bitter Harvest ( "Гіркі жнива"), щоб пояснити західній аудиторії трагедію Голодомору в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?