В УПЦ МП замість України моляться за "вітчизну"
Категорія
Україна
Дата публікації

В УПЦ МП замість України моляться за "вітчизну"

В УПЦ МП замість України моляться за "вітчизну"
Джерело:  online.ua

Український капелан Микола Мединський (Залізняк) розповів, що в одному з храмів УПЦ Московського патріархату в Полтаві замість України моляться за "отечество" .
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Їхали ми на схід. І по дорозі зупинилися в Полтаві - я там мав зустрітися з однією людиною. Так сталося, що місце зустрічі нам призначили неподалік від храму. Поки чекали, я вирішив зайти до церкви помолитися. Вже коли зайшов, зрозумів, що церква - московська. Але, як не крути, церква - це храм Божий. Який би дух не несли люди, які там в ній господарюють", - згадує капелан.
Читайте також: Недалеко від Криму священик заново освячував церкву після молитви українських військових
Він розповів, як намагався в храмі купити молитовник з молитвами за Україну, але отримав відповідь, що такого немає, але замість цього в церкві можна помолитися за отечество.
"Я тоді у військовій формі був. Такий собі на вигляд звичайний солдат зайшов Богу помолитися. Але моя природна цікавість підштовхнула мене потім підійти поспілкуватися з жінкою, що в церковній лавці торгувала. Підійшов до неї і, знаючи наперед всі відповіді, прошу, дайте мені, будь ласка, молитовничок з молитвами за Україну, за перемогу нашу у війні. "Ой, немає у нас таких", - і таким колоритним полтавським діалектом це все говорить. "Ну, дайте мені, - кажу, - хоча б якийсь молитовник, де я зможу помолитися за наших воїнів, за побратимів, ну і за Україну в цілому. Хоча б якийсь - або, може, розкупили у вас?" "Та ні, ні, синку", - якось так ніяково каже та бабуся. Вона, напевно, не раз з таким зустрічалася. "Але ти не переживай - наші батюшки в вівтарі зі спеціальних листочків моляться за отечество". "Господи, як добре, - кажу. - А за Україну коли почнуть? З яких це пір в церкві для того, щоб молитися за свій народ, за свою державу, потрібні якісь спеціальні листочки?", - зазначає Мединський.
"Ви знаєте, нічого нового я там не почув. Але осад на душі, все одно, залишився. І, знаєте, я коли виходив - кинув погляд на ікону Христа. І чогось мені подумалося: а Христу, напевно, теж некомфортно в церкви віри московської...", - додав капелан.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У Московському патріархаті називають Київ російським містом і освячують церкви після бійців АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?