Нові переговори щодо Донбасу: стало відомо, в чому впираються бойовики
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові переговори щодо Донбасу: стало відомо, в чому впираються бойовики

Нові переговори щодо Донбасу: стало відомо, в чому впираються бойовики

Після засідання Тристоронньої контактної групи з гуманітарних питань в Мінську стало відомо, що бойовики так званих ДНР і ЛНР готовий звільнити тільки 14 українських полонених.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook уповноваженої президента України щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко.
"Сьогодні ОРДО заявили, що у них утримуються 42 українця. Ми висловили пропозицію негайно передати 228 громадян (у випадках, де це дозволяє законодавство і правове поле), яких вони просили, заради негайного звільнення цих 42 українців ... ОРДО готові звільнити лише 8", - написала Геращенко.
За її словами, представники бойовиків ЛНР підтвердили наявність всього 6 полонених і вимагають звільнити понад 440 затриманих на підконтрольній Україні території.
Читайте також: Укра їна виконає угоди щодо Донбасу, але є умова - Андрій Магера
Прес-секретар представника Тристоронньої контактної групи від України Леоніда Кучми Дарка Оліфер в свою чергу повідомила, що група доручила підгрупі з гуманітарних питань підготувати все необхідне для звільнення максимальної кількості заручників ще до новорічних свят.
Крім того, Оліфер відзначила, що представники Орлоя продовжують порушувати режим припинення вогню в районі Станиці Луганської, зриваючи таким чином реалізацію рамкового рішення.
Вона також додала, що бойовики так званих ДНР / ЛНР, як і раніше, не дають чітких пояснень про причини блокування відкриття КПВВ в Золотому. За її словами, це питання стоїть гостро і в підгрупі з безпеки, і в гуманітарній підгрупі, і в контексті соціально-економічних проблем.
Крім того, вона повідомила, що з метою подальшої деескалації ситуації на Донбасі Україна в черговий раз ставить питання про демілітаризацію Дебальцевого.
"Ми наполягаємо: розведення сил і засобів має відбуватися від лінії, визначеної Меморандумом 19 вересня 2014 року за умови повного припинення вогню вздовж всієї лінії зіткнення. Слід особливо відзначити, що Україна цілком і повністю виконує взяті на себе зобов'язання в питаннях безпеки", - написала Оліфер.
За словами прес-секретаря Кучми, Тристороння контактна група доручила підгрупі з економічних питань в максимально стислі терміни організувати підписання протоколу, який би дозволив розблокувати роботу Попаснянського водоканалу на території Луганської області.
Як повідомляв ONLINE.UA, глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін на засіданні глав МЗС у "нормандському форматі" представив нові докази вторгнення Росії в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?