Перестрілка поліцейських під Києвом: з'явилася розповідь важливого свідка
Категорія
Події
Дата публікації

Перестрілка поліцейських під Києвом: з'явилася розповідь важливого свідка

Перестрілка поліцейських під Києвом: з'явилася розповідь важливого свідка
Джерело:  ТСН

Власниця будинку в Княжичах під Києвом, де спрацювала сигналізація ДСО, розповіла, що відбувалося після перестрілки між поліцейськими.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.
У свідченнях власниці будинку Тамари, які передали виданню захисники затриманих у справі, йдеться про те, що за два роки, як була встановлена ​​сигналізація, вона спрацьовувала кілька разів, і жодного разу не спрацювала через реальну загрозу - тільки перебої живлення, миші тощо. Останній раз в будинку жінка була в середині листопада.
"4 грудня о 4:03 мені надійшов телефонний дзвінок на мобільний з пульта ДСО, співробітник повідомив, що виявлено спрацьовування сигналізації в будинку через проникнення в нього, і мені необхідно терміново приїхати", - йдеться у свідченнях господині будинку.
Читайте також: Загибель поліцейських під Києвом: стало відомо про нові затримання
Діставшись будинку приблизно о 5 ранку, жінка побачила біля нього багато автомобілів, людей в чорній формі і людину з автоматом. Змістовних відповідей на те, що відбувається, вона не отримала і від'їхала на сусідню вулицю, чекаючи в машині, що з'ясується. Через деякий час після того, як вона підійшла до будинку, там уже було багато поліції. У приміщення нікого не пускали до приїзду слідчо-оперативної групи, яка приїхала о 12 годині.
"Я відкрила хвіртку ключем (пошкоджень замку не було). На подвір'ї було видно сліди від людських ніг. Двері будинку були зачинені, без пошкоджень. В той же час я побачила, що над вхідними дверима перерізаний кабель до лампи зовнішнього освітлення, тобто таким чином хтось вимкнув світло у дворі. Також я виявила, що одне з вікон будинку на першому поверсі (яке знаходилося з правого боку від вхідних дверей на терасі) відкрито шляхом віджиму, під вікном лежала москітна сітка. Також я виявила, що на зовнішній стіні літньої кухні, яка знаходиться поруч з будинком, відірваний датчик руху, який також підключений до системи сигналізації", - розповіла потерпіла.
За її словами, оглянувши будинок, вона зрозуміла, що в ньому побували злодії, але нічого не зникло.
"Оглянувши будинок, я виявила, що всі шафи і ящики в кожній кімнаті будинку були відкриті. Деякі речі валялися на підлозі. Також на підлозі стояли картини зі стін. При цьому вся техніка була на своїх місцях. Тобто стало відомо, що в будинку були злодії, які шукали цінні речі і гроші. Оглянувши ретельно будинок, мною не було виявлено зникнення ніяких речей. Цінностей в будинку не було взагалі, а техніка і меблі були на своїх місцях", - зазначила власниця будинку.
По телефону вона розповіла журналістам, що крім вікна і перерізаного кабелю, ніяких втрат немає, все було чисто. Про перестрілку, яка сталася в ніч на 4 грудня, вона знає мало і тільки загальновідомі факти, оскільки приїхала набагато пізніше.
Як повідомляв ONLINE.UA, в.о. голови Національної поліції України Вадим Троян розповів, хто приймав рішення про залучення спецназу КОРД до спецоперації в Княжичах, а також чи займалися співробітники поліції кришуванням злочинців, які грабували будинки в селищі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?