Подорожуємо економно: дев'ять порад, як заощадити на авіаперельотах
Категорія
Економіка
Дата публікації

Подорожуємо економно: дев'ять порад, як заощадити на авіаперельотах

Подорожуємо економно: дев'ять порад, як заощадити на авіаперельотах
Джерело:  online.ua

Чим ближче свята, тим частіше виникає бажання все залишити, полетіти куди-небудь подалі й опинитися на березі океану, в засніжених горах або на прикрашеній різдвяними вогнями площі старовинного європейського містечка... Ось тільки здійсненню мрії заважає відсутність певної суми грошей, більшу частину якої доведеться витратити на авіапереліт. Як навчитися знаходити дешеві квитки та зробити подорожі невід'ємною частиною свого життя? Ми зібрали кілька способів досвідчених авіатуристів, які допоможуть вам освоїти науку економних подорожей.

Прийом №1 Плануємо наперед

Так, за два тижні до вильоту знайти економний варіант перельоту вам навряд чи вдасться. Перше правило – планувати подорож заздалегідь. Практично в усіх авіакомпаніях є так звані програми раннього бронювання, в рамках яких купити квиток можна набагато дешевше. Принцип простий: чим раніше бронюєш, тим більша знижка. За прикладами далеко ходити не треба. Так, при покупці за 90 – 150 днів до вильоту квитки на рейси МАУ продаються зі знижкою 25 – 50% від тарифу. Тож в грудні саме час подумати про квитки на травень.

Прийом №2 Рухаємо дати і дні тижня

При плануванні вікенду все ми підсвідомо схиляємося до «класичного» варіанту: виліт в п'ятницю, повернення в неділю або понеділок. Так, абсолютна більшість пасажирів шукають квитки саме на ці – найпопулярніші, а отже і найдорожчі, – дні. Дійте навпаки – вибирайте дні в середині тижня: виліт в середу, повернення у вівторок. Завжди користуйтеся опцією пошуку перельотів в діапазоні +/- 3 дні, яка є на сайті будь-якої авіакомпанії, і ви гарантовано заощадите порядну суму.


Прийом №3 Розглядаємо різні варіанти маршруту

Не варто відмовлятися від подорожі через те, що, заповнивши у формі бронювання дати і маршрут перельоту, ви побачили на екрані вартість квитка на прямий рейс, що перевищує ваш бюджет. Шукаємо «обхідний» шлях, тобто варіанти з пересадкою. Звичайно, транзит не такий зручний, зате кращий з економічної точки зору. І пам'ятайте, ціна квитка обернено пропорційна тривалості та кількості пересадок. Це, звісно, не означає, що добиратися до пункту призначення доведеться «на перекладних», провівши пів-відпустки у дорозі. Треба просто грамотно скласти маршрут і спланувати дозвілля в місті/ах пересадки.

Прийом №4 Беремо квитки в обидві сторони

Аксіома авіаційного світу свідчить: «Квиток в обидва боки дешевше двох окремих квитків туди і назад». Відповідно, навіть якщо ви прилітаєте в одне місто, а вилітаєте з іншого, беріть квиток в обидві сторони та оформлюйте його єдиним бронюванням. Це важливо, до речі, і для перельоту з пересадками: єдиний (або так званий «наскрізний» квиток) – ваше страхування від різних форс-мажорів. Що б не трапилося в дорозі (наприклад, затримка рейсу), авіакомпанія, яка виписала єдиний квиток, зобов'язана доставити вас до кінцевого пункту призначення.

Прийом №5 Обираємо непікові рейси

У процесі пошуку квитків може виявитися, що у обраного вами перевізника крім затребуваного ранкового/вечірнього рейсу є куди менш популярний нічний переліт, квитки на який доступні за нижчими тарифами. Звісно, цей варіант гарний для мандрівників, які не подорожують з дітьми або літніми компаньйонами, й добре орієнтуються на місцевості – в незнайомих аеропортах і містах.

Прийом №6 Позбавляємося зайвого

Сьогодні авіакомпанії всього світу йдуть шляхом виключення вартості додаткових послуг, таких як харчування на борту, провезення багажу, вибір місця в салоні, реєстрація на стійці в аеропорту, з ціни квитка. Таким чином, кожен мандрівник може додати до «основи» – власне, перельоту – тільки ті сервіси, якими планує скористатися. Тому перед тим, як придбати квиток, подумки сформуйте свій запит. Подорожуєте з багажем чи тільки з ручною поклажею? Хочете поїсти на борту чи візьмете перекус з дому? Бажаєте отримати місце підвищеного комфорту, чи особливих вподобань немає? Визначтеся та сплачуйте лише за дійсно необхідне.

Прийом №7 Купуємо онлайн

Купуючи квиток онлайн, ви здешевлюєте його, як мінімум, на суму сервісного збору (близько 30 – 35 USD). Тут є два варіанти: сайти з продажу квитків і власні сайти авіакомпаній. Перевагою перших є зручний пошук рейсів і стикувань, тоді як друге – відсутність будь-яких прихованих зборів і платежів. Ціна квитка є остаточною і не змінюється після того, як ви натиснули кнопку «сплатити». А це означає, що коливання валют, банківські перерахунки курсу та інші сюрпризи вам не загрожують. Висновок: шукаємо свій ідеальний квиток на сайтах-агрегаторах, а покупку здійснюємо на власному ресурсі обраного перевізника. Пам'ятайте, що договір, укладений безпосередньо з постачальником послуги, завжди надійніший.


Прийом №8 Обманюємо систему

Багато мандрівників і не підозрюють, що на підсумкову вартість квитка впливають такі неочевидні фактори як місце розташування, час покупки і навіть тип пристрою, за допомогою якого здійснюється бронювання. Значить, перед початком веб-серфінгу увімкніть в браузері режим «інкогніто» і купуйте намічені квитки вночі або дуже рано вранці вихідного дня, коли кількість бронювань мінімальна.

Прийом №9 Полюємо на акційні квитки

Цей прийом для тих, хто не обтяжений чітким робочим графіком і іншими зобов'язаннями і легкий на підйом. Але, щоб полювання за знижками було дійсно вдалим, потрібно як слід підготуватися: створити кілька вкладок в браузері, підписатися на розсилки новин авіакомпаній, стати фаном їх сторінок в соцмережах. Все це дозволить вам оперативно відстежувати «найсмачніші» пропозиції та встигати здійснити купівлю раніше за інших. Ось тільки мисливцям за спецпропозиціями потрібно бути максимально гнучкими – готовими полетіти хоч завтра (тобто мати діючу візу), хоч серед ночі і, може статися, зовсім не в те місто/країну, куди планували спочатку. Так, такі вони, акційні квитки.

Пам'ятайте: у цьому світі можливо все. Потрібно лише дуже захотіти і докласти трохи зусиль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?