Кадиров відправляє своїх бійців до Сирії: в мережі веселяться
Категорія
Світ
Дата публікації

Кадиров відправляє своїх бійців до Сирії: в мережі веселяться

Кадиров відправляє своїх бійців до Сирії: в мережі веселяться
Джерело:  izvestia.ru

Президент Чечні Рамзан Кадиров відправить військовослужбовців батальйонів спецпризначення «Схід» і «Захід» в Сирію для охорони російської авіабази Хмеймім.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Известия.
Видання пише, що в листопаді 2016 року підрозділи «Схід» і «Захід» були переформовані в батальйони військової поліції і почали готуватися до відправки в Сирію. Особовому складу видані червоні берети військової поліції і наплічні знаки.
До кінця грудня чеченські батальйони спецпризначення повинні бути перекинуті в Хмеймім, після чого приступлять до охорони російських військових об'єктів в Сирії.
Читайте також: Чому не приспали: в мережі іронізують над раптовою операцією Кадирова
«Схід» і «Захід» були сформовані в 2003 році переважно з військовослужбовців-чеченців. Основу «Сходу» склали бійці, вірні гудермесському угрупованню братів Ямадаєвих. «Захід» створювала група соратників Саїда-Магомеда Какієва, що вів боротьбу з лідером чеченського визвольного руху Джохаром Дудаєвим в 1993-1994 році. Після цього батальйон брав участь на боці Росії в Першій чеченській кампанії.
Військові «Сходу» і «Заходу» також брали участь у війні з Грузією в серпні 2008 року на території Південної Осетії.
Новина викликала веселощі серед користувачів мережі.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Чечні Рамзан Кадиров заявив про те, що він ще не заслужив звання "піхотинець Путіна", після чого користувачі мережі запропонували відправити його в Сирію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?