Одесу розбурхало масове отруєння тортом від відомої мережі
Категорія
Події
Дата публікації

Одесу розбурхало масове отруєння тортом від відомої мережі

Одесу розбурхало масове отруєння тортом від відомої мережі

В Одесі зафіксували масове отруєння тортом "Наполеон" виробництва кондитерського цеху торгової мережі «Обжора».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держспоживслужби України.
Повідомляється, що спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед населення міста Одеси, в результаті якого постраждала 21 людина, пов'язаний із вживанням торта «Наполеон», придбаного в торговельній мережі «Обжора», виробництва кондитерського цеху торгової мережі «Обжора» приватного виробничо-торгового підприємства «Екстра». Всі захворілі на лікуванні в КУ «Одеська міська інфекційна лікарня».
Після масового отруєння тортом було прийнято рішення про проведення санепідрозслідування, в ході якого було встановлено, що в мережі магазинів «Обжора» реалізовано 150 кг торта «Наполеон», який імовірно послужив чинником передачі інфекції, залишки небезпечної продукції вилучено з мережі магазинів.

Читайте також: Мережу розбурхало масове отруєння дітей під Києвом: з'явилися фото
Крім того, були направлені бригади фахівців для проведення санепідобстеження кондитерського цеху ТОВ ТП «Екстра» щодо дотримання гігієнічних вимог виробництва кремових кондитерських виробів з відбором проб для дослідження на показники епідбезпеки, досліджень зовнішнього середовища і проведення бактеріологічного обстеження персоналу кондитерського цеху з метою встановлення джерела і фактора передачі інфекції.
Також були направлені фахівці в торгову мережу магазинів «Обжора» щодо дотримання вимог санітарного законодавства при реалізації кремових кондитерських виробів, розташованих на території Одеси. Епідрозслідування та заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху тривають.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Одесі в районі Херсонського скверу сталася масштабна ДТП, винуватець якої намагався сховатися від поліцейських на "швидкій допомозі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?