Філарет пояснив, чому Росія так б'ється за українську Церкву
Категорія
Культура
Дата публікації

Філарет пояснив, чому Росія так б'ється за українську Церкву

Філарет пояснив, чому Росія так б'ється за українську Церкву
Джерело:  online.ua

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вважає, що Росії потрібна українська Церква, щоб Московський Патріархат міг стати найбільшою Церквою за кількістю віруючих, а РФ могла отримати повний контроль над Україною.
Про це Філарет розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Якщо українська Церква буде складовою частиною Московського Патріархату, то вони - найбільша Церква в Православ'ї за кількістю віруючих. Це дозволяє претендувати на першість. Якщо українська Церква відділяється від Московського Патріархату, стає автокефальною, то стає великою Церквою, майже такою, як Російська", - пояснив він.
Читайте також: Ста в відомий найпопулярніший в українців церковний лідер
"Тоді РПЦ втрачає підстави претендувати на першість в Православ'ї. Тому Москва так бореться за Українську Церкву, щоб мати підстави претендувати на перше місце", - додав священнослужитель.
За його словами, Москва прагне впливати на суспільно-політичне життя в Україні саме через Церкву.
"Це чисто церковна політика, а є і державні інтереси. Якщо українська Церква буде складовою частиною Московського Патріархату, то Москва через Церкву впливатиме на політику і суспільне життя України. І тому утримати українську Церкву в орбіті МП зацікавлені і російська Церква, і російська держава", - зазначив Філарет.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Патріарх Філарет: Путін думав захопити Одесу і Харків, але не врахував однієї речі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?