"Ворог" Росії раптово вирішив послабити санкції проти неї
Категорія
Світ
Дата публікації

"Ворог" Росії раптово вирішив послабити санкції проти неї

"Ворог" Росії раптово вирішив послабити санкції проти неї
Джерело:  online.ua

Японія має намір оголосити про пом'якшення візового режиму з РФ, відповідне рішення може бути прийнято в ході переговорів президента Росії  Владимира Путіна  з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе 15 грудня.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на газету Asahi, яка цитує власні джерела.


Послаблення візового режиму фактично "пом'якшує санкції", які Токіо ввело щодо Москви в 2014 році після окупації українського Криму, зазначає видання.


Джерело газети стверджує, що зміни торкнуться довгострокових віз, термін дії яких може бути збільшений з трьох до п'яти років, що дозволить громадянам багаторазово в'їжджати в країну.


У разі успіху на переговорах з РФ Японія може фактично скасувати рішення, яким призупинялися відразу кілька консультацій з Росією, зазначає видання.


Читайте також:  Міняємо пса на острови: соцмережі насмішив японський подарунок Путіну


Намір прем'єра Абе про пом'якшення візового режиму пов'язаний, в тому числі, з його бажанням укласти мирний договір з Росією, вважає джерело японської газети.


Також намір японського прем'єра може бути пов'язаний з економічним співробітництвом з РФ, план якого прем'єр-міністр Японії представив президенту країни в травні 2016 року.


Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці листопада в Кремлі заявили про те, що розміщення ракетних комплексів "Бастіон" і "Бал" на двох островах Курильського архіпелагу не вплине на хід переговорів між РФ і Японією в контексті укладення мирного договору за підсумками Другої світової війни.


Раніше  Росія розмістила на Курильських островах Ітуруп і Кунашир комплекси "Бастіон" і "Бал" з надзвуковими ракетами оперативного призначення.


Пізніше уряд Японії заявив, що країна розгляне заходи у відповідь на розміщення російських ракетних комплексів на Курильських островах Ітуруп і Кунашир.


Глава японського міністерства закордонних справ Фуміо Кисида заявив, що для вирішення проблем з розміщенням озброєння, сторони "повинні твердо вирішити питання північних територій", яке, за його словами, є "однією з найбільших проблем".


Відзначимо, Курильські острови, які в Японії називають Північної територією, були окуповані СРСР за допомогою армії ще за часів Другої світової війни. Фактично, Москва і Токіо так і не підписали мирну угоду з тих часів. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе висловлювався за проведення саміту з російським президентом Володимиром Путіним для обговорення підписання мирного договору між двома країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?