Розвідник шокував даними про військових, яких не беруть в полон бойовики на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Розвідник шокував даними про військових, яких не беруть в полон бойовики на Донбасі

Розвідник шокував даними про військових, яких не беруть в полон бойовики на Донбасі
Джерело:  online.ua

Бойовики так званих ДНР і ЛНР не беруть в полон, а відразу вбивають українських розвідників, снайперів і командирів екіпажів бойових машин, також не беруть в полон українських добровольців, так як бояться, що українці деморалізують бойовиків.


Про це  в інтерв'ю ONLINE.UA розповів екс-розвідник, нині інструктор-волонтер бійців на Донбасі Олег Бондаренко (Птах).


«Якщо в полон потрапляє розвідник - його в списках на обмін немає взагалі. Якщо в полон потрапляє снайпер, кулеметник або оператор, водій, кулеметник або командир екіпажу такої машини, наприклад, як "шилка" - їх знищують на місці. Десантників - знищують на місці», - розповів Бондаренко.


«У полон якщо беруть - то тільки тих, хто їм, на їх погляд, може злити інформацію. Або за кого можна поторгуватися. Як правило, це офіцери. Офіцери в полоні є. Знову ж таки, в залежності від того, з якого підрозділу офіцер, що він знає, якого він класу-рангу, де він був у момент бойових дій. Це багато про що говорить. Якщо він був там, значить, перед цим він, швидше за все, був там-то, обслуговував то-то, знає те-то», - розповів розвідник.


«Добровольці для них - небезпечні люди. Тому що це ідейні і заряджені хлопці. Вони мотивовані і чітко знають, навіщо вони це роблять. Їх зламати неможливо, тому що вони ненавидять, на генетичному рівні ненавидять і кацапів, і загарбників яких би то ні було в принципі. Окупантів», - продовжив Бондаренко.


Читайте також:  Україні потрібно ополчення, але не те дурне, яке називає себе ДНР-ЛНР - розвідник


«І вони здатні "заразити" і деморалізувати протилежну сторону», - вважає розвідник.


«Ідейний воїн в усі часи викликав повагу у противника. Його ховали з військовими почестями - навіть якщо його стратили. Це завжди було традицією війни: якщо перед тобою гідний супротивник, ти його повинен поважати. Це справа честі», - розповів Баондаренко.


«Але, з огляду на те, що там ні про яку честь і мова не йде, та сторона бачить в добровольцях загрозу. Тому що своєю поведінкою, своєю стійкістю добровольці, які потрапляють в полон, демонструють, що варті, напевно, зводу не-добровольців. Мотиваційно вони заряджені на цілий взвод не-добровольців, або строковиків, контрактників. Хоча ось ці контрактники - точно такі ж, як добровольці. Вони мотивовані - мама, не горюй! », - продовжив розвідник.


«Так вони і є добровольцями в деякому сенсі, чи не так?», - уточнила журналіст ONLINE.UA.


"Мабуть. Адже вони зробили усвідомлений вибір. Тому я б дійсно назвав би їх другою хвилею добровольців - усвідомлених добровольців», - сказав Бондаренко.


«А добровольці в полоні ... Те, як вони себе ведуть, потрапивши в полон, деморалізує ту сторону. Вони розуміють: що б вони не робили, все одно знайдуться люди, які будуть ось так от іржати їм в очі, плювати на них кривавої піною. І найостанніше, що від таких полонених вони почують, буде "Слава Україні!". Не "пацани, не стріляйте, я не хочу вмирати, ні!" - вони крикнуть "Слава Україні!", - розповів розвідник.


«Я це не для красного слівця говорю. Так воно і було. І це дуже деморалізує противника. Це небезпечно для їх командирів - тому що їх підлеглі бачать, яким повинен бути справжній Воїн. Не людина, яка просто взяла в руки зброю, вона може бути і бандитом. Воїн - це той, хто до останнього подиху поводиться ось так», - додав Бондаренко.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Якщо в полон на Донбасі потрапляють снайпери або десантники, їх знищують на місці - український розвідник

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?