В окупованому Донецьку вразили новою пропагандою проти українців: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

В окупованому Донецьку вразили новою пропагандою проти українців: з'явилися фото

В окупованому Донецьку вразили новою пропагандою проти українців: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

В окупованому Донецьку поставили пропагандистський спектакль за романом «Молода гвардія», в якому в якості "фашистів" показали українських бійців «Азова» та «Правого сектора».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на один з сепаратистських сайтів, на якому опублікований репортаж про показ вистави Донецького театру юного глядача в окупованій Макіївці.


Відзначається, що в цілому спектакль побачило понад 600 осіб, переважно макіївські студенти і школярі.


Читайте також:  Прийшла зима, розіп'яли снігура: мережу насмішила весела фотожаба


«Примітно, що в спектаклі про подвиги і героїчну смерть молодогвардійців проводяться паралелі з сучасністю. Так, декорації шахти, в яку скидають підпільників, перетворюються в барикади з покришок. А українські націоналісти з символікою «Азова» та «Правого сектора» перетворюються в німецьких нацистів», - пише сепаратистський сайт.


Роман радянського письменника Олександра Фадєєва «Молода гвардія» був написаний в 1946 році. Заснований на реальних подіях сюжет роману оповідає про молодіжну підпільну організацію, яка діяла на території Донбасу в роки Другої світової війни. Вважається, що герої роману - Олег Кошовий, Уляна Громова, Любов Шевцова, Іван Земнухов, Сергій Тюленин - реальні історичні особистості.


Як повідомляв ONLINE.UA,  на Донеччині помер снайпер бойовиків ДНР з позивним "Док", який в рамках антиукраїнської пропаганди брехав усім, що воює за свого вбитого українською армією батька.

















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?