Перестрілка поліції під Києвом: в ГПУ видали нові деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Перестрілка поліції під Києвом: в ГПУ видали нові деталі

Перестрілка поліції під Києвом: в ГПУ видали нові деталі
Джерело:  online.ua

Глава Генеральної прокуратури України Юрій Луценко пояснив, що для отримання результатів експертиз, необхідних для розслідування  перестрілки правоохоронців в Княжичах Київської області, необхідний щонайменше місяць.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112.ua.


"Ще немає балістичної та інших експертиз, як правило, це досить довгий час. Щонайменше місяць", - підкреслив глава ГПУ і додав, що слідство також розглядає версію про те, що пограбування в будинку було несправжнім.


"У будинку поруч з постом розвідки ДСО виявило сходи, приховані вікна, а потім вже слідство встановило пограбування. Але ви не праві, там немає пограбування, там навіть пил не стертий, там відсунули кілька ящиків і забрали кілька малоцінних речей, що наводить нас на думку, що це було псевдопограбування. І це одна з версій, яку ми відпрацьовуємо", - пояснив Луценко.


Читайте також: Луценко розкрив деталі смертельної перестрілки поліції


Однак, як зазначив Генпрокурор, в будь-якому з випадків співробітники МВС спрацювали непрофесійно: "Що б не сталося в цьому будинку... воно не несло на собі причинно-наслідкові зв'язки з безграмотною і бездумною командою йти звільняти двох взятих під затримання працівників ДСО, не визначивши, хто їх захопив. КОРД діяв так, як його вчили. Але перед ним повинна була піти розвідка, яка повинна була з'ясувати, хто захопив працівників, скільки їх є, і елементарно побачити машину Державної служби охорони МВС України", - резюмував Луценко.


Також він розповів  ТСН, що на момент проведення трагічної спеопераціі її керівники перебували в ресторані. В якому стані вони перебували на цей момент, поки невідомо.


Нагадаємо, в ніч на 4 грудня група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД очікувала в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників. Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці, в результаті чого сталася перестрілка, в якій загинуло п'ятеро людей.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  стали відомі імена затриманих грабіжників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?