ЗМІ дізналися гучні деталі переговорів Савченко з ватажками ДНР-ЛНР
Категорія
Події
Дата публікації

ЗМІ дізналися гучні деталі переговорів Савченко з ватажками ДНР-ЛНР

ЗМІ дізналися гучні деталі переговорів Савченко з ватажками ДНР-ЛНР
Джерело:  news.liga.net

У Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі відкрили нові деталі  переговорів нардепа України від "Батьківщини" Надії Савченко з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ЛІГА.net.


"Навіщо ватажків терористів зустрічало ФСБ і російське посольство і везло з аеропорту на машинах з дипломатичними номерами. Я бачу ситуацію так: нас підштовхують до прямих переговорів, це у відкриту робить РФ. А світ втомився і хоче на нас все це звалити. І ось вони розробили новий ФСБшний сценарій з Савченко і мамами", - йдеться в повідомленні.


Читайте також: Соцмережі розвеселила заява Савченко про плани зустрічі з ватажком ДНР: з'явилося відео


Видання відзначає, що переговори Савченко з ватажками угруповань, які пройшли в присутності співробітників ФСБ, були присвячені саме цьому. "Сценарій - втягування родичів заручників в процес з метою тиску на Україну, щоб змусити офіційна влада вести прямі переговори, які очолить сама Савченко", - йдеться в статті і додається, що також такий сценарій може дискредитувати український уряд і Мінські переговори.


Нагадаємо,  в ході конференції в Києві журналіст Петро Шуклінов прямо запитав у Савченко, навіщо вона таємно їздила на переговори з бойовиками, на що депутат відповіла грубо і різко. В ході самої конференції інша журналістка, Ольга Сніцарчук повторила питання, однак Савченко відмовилася відповідати і підвищила голос, коли питання задали ще раз.


У статті видання звертається увага на те, що Україна раніше запропонувала масовий обмін - 228 бойовиків на 42 українців, але ні в Росії, ні серед бойовиків дану пропозицію не прокоментували.


"Мета Росії і підконтрольних їй бойовиків не в тому, щоб вирішити проблему людей, які не перший рік перебувають в підвалах терористів. А реалізувати план, який можна умовно назвати "як вийти сухим з ​​води" - розв'язати війну, а потім зробити вигляд, що це не ти почав. І, зрозуміло, зняти санкції і всю відповідальність - це і буде результат "прямих переговорів". Не виключено, що щось подібне ФСБ і намагається реалізувати: провести обмін полоненими так, щоб виставити все це як результат прямих переговорів нібито України (на чолі з Савченко) з "законною владою Донбасу" - у вигляді терористів. Саме тому українська ініціатива про масовий обмін не цікавить Кремль", - йдеться в тексті статті.


Як повідомляв ONLINE.UA, в жовтні журналіст Олексій Мацука стверджував, що  Надія Савченко намагалася проїхати до окупованого Донецька для зустрічі з ватажком ДНР Олександром Захарченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?