У сепаратизмі на Донбасі і в Криму винен Московський патріархат - Філарет
Категорія
Події
Дата публікації

У сепаратизмі на Донбасі і в Криму винен Московський патріархат - Філарет

У сепаратизмі на Донбасі і в Криму винен Московський патріархат - Філарет
Джерело:  online.ua

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вважає, що сепаратизм в Криму і на Донбасі виник тому, що Московський патріархат виховував своїх прихожан в дусі єдності з Росією.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
Патріарх прокоментував те, що священикам Московського патріархату іноді дорікають допомогою російсько-сепаратистським військам на Донбасі, і поділився думкою, поодинокі це випадки або ж системна робота РПЦ.
"Це відповідає ідеології цієї Церкви. Вона залежна від Московського Патріархату, предстоятель УПЦ МП є постійним членом їх Синоду. Незважаючи на статус незалежної і самостійної в Україні, все ж патріархом цієї церкви є Московський Патріарх. На Донбасі і в Криму переважна більшість парафій належить Московської Патріархії. Вони виховали паству в дусі єдності з Російською Церквою. Тому вони і Київський Патріархат називали розкольниками, а ті, хто підпорядковується Московському Патріархату, ті (на їхню думку, - ONLINE.UA) - в єдності. В такому дусі вони виховували свою паству. Тому на цьому грунті і виник сепаратизм.
За його словами, УПЦ Московського патріархату виховувала жителів Донбасу і Криму в дусі єдності з Росією.
"Сепаратизм не виник на Галичині, на Волині, в Центральній Україні. А чому? Тому що тут Київський Патріархат, який виховує паству в дусі любові до Батьківщини, до нашої мови і традицій. А там Церква виховувала в дусі єдності з Москвою", - зазначив Філарет.

Читайте також: Пат ріарх Філарет: Путін думав захопити Одесу і Харків, але не врахував однієї речі
"Український народ побачив, що Москва тягне в полон. Піднявся патріотичний рух, який зараз не здолати. Сьогодні українська армія сильна, Москва силою зброї Україну не захопить. Бо дух перемагає, а не зброя. Тому вони всередині України нас намагаються посварити між собою" , - додав патріарх.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Патріарх Філарет: УПЦ МП не має права називатися українською Церквою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?