УПЦ МП може втратити право називатися українською - Філарет
Категорія
Події
Дата публікації

УПЦ МП може втратити право називатися українською - Філарет

УПЦ МП може втратити право називатися українською - Філарет
Джерело:  online.ua

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що Українська Православна Церква Московського патріархату може втратити право називатися українською, адже проповідує ідею так званого "русского міра".
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
Філарет пояснив, чому в Україні Російську Церкву помилково називають Українською Православною Церквою Московського патріархату.
"Це помилка українського суспільства. Тому що УПЦ МП називається "Українською", не будучи українською. Богослужіння - не українською, проповіді - не українською, історія викладається в дусі радянської ідеології, є "єдиний народ", немає українського народу, а є єдиний "русскій мір". Не маючи нічого українського, ця Церква називається українською", - сказав патріарх.

Читайте також: В сепаратиз мі на Донбасі і в Криму винен Московський патріархат - Філарет
Він додав, що у Верховній Раді буде вирішуватися питання про те, щоб відібрати у УПЦ Московського патріархату право називатися українською церквою.
"Зараз у Верховній Раді виникло питання, що Церква, яка має свій центр у країні агресора, не має права називатися українською. Вона має право на існування в Україні, але не називатися українською, вони - Російська Церква в Україні", - зазначив Філарет.
Він додав, що питання це актуальне, і найближчим часом буде вирішене.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Патріарх Філарет: УПЦ МП не має права називатися українською Церквою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?