В УПЦ МП є люди, які не хочуть підкорятися Москві - патріарх Філарет
Категорія
Події
Дата публікації

В УПЦ МП є люди, які не хочуть підкорятися Москві - патріарх Філарет

В УПЦ МП є люди, які не хочуть підкорятися Москві - патріарх Філарет
Джерело:  online.ua

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет розповів, що в УПЦ Московського патріархату є люди, які хочуть побудувати в Україні єдину помісну Православну Церкву і не хочуть підкорятися Москві.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
Патріарх пояснив, чому в Московській Патріархії в Україні відбуваються такі конфлікти як, наприклад, між олігархом і нардепом від "Опозиційного блоку" Вадимом Новинським і митрополитом Олександром Драбинком.
"Новинський - це людина, яка тримає УПЦ МП під контролем в області фінансів. Він - головний меценат УПЦ МП. Він виконує завдання Москви. А їх завдання - зберегти Московський Патріархат недоторканим, щоб він залишався в підпорядкуванні Московського Патріарха. Це завдання Новинського. Він через свої фінанси впливає", - сказав патріарх.
Читайте також: УПЦ МП може втратити право називатися українською - Філарет
За його словами, не всі священнослужителі Московського патріархату хочуть підкорятися Росії.
"У Московському патріархаті є духовенство та єпископи, які хочуть побудувати в Україні єдину помісну Православну Церкву. Цей конфлікт виник через те, що одні за незалежну Церкву від Москви, а другі хочуть зберегти єдність з Москвою", - зазначив Філарет.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Патріарх Філарет: УПЦ МП не має права називатися українською Церквою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?