Служба зайнятості відкрила найбільшу в Україні ярмарку вакансій прямо в столичному вокзалі
Категорія
Україна
Дата публікації

Служба зайнятості відкрила найбільшу в Україні ярмарку вакансій прямо в столичному вокзалі

Служба зайнятості відкрила найбільшу в Україні ярмарку вакансій прямо в столичному вокзалі
Джерело:  dcz.gov.ua

12 грудня у приміщенні вокзалу станції Київ-Пасажирський в залі очікування №4 за ініціативи Державної служби зайнятості та ДП «Укрзалізниця» відкрився ярмарок вакансій «В новий рік – з новою роботою». Найбільші роботодавці Києва та найближчих областей протягом 5 днів будуть пропонувати понад 4000 вакансій.
Про це заявив виконуючий обов’язки Голови Державної служби зайнятості України Валерій Ярошенко під час урочистого відкриття ярмарку вакансій, інформує прес-служба ДСЗ.
«Столичний вокзал – це одне з найбільш відвідуваних місць у найбільшому місті України. Тому саме тут, спільно із Укрзалізницею ми проводимо найбільший ярмарок вакансій. Сьогодні на одну офіційну вакансію претендує 6 безробітних, проте великі підприємства постійно відчувають нестачу у кваліфікованих кадрах. На сьогоднішній день по Україні залишаються не закритими близько 50 тисяч робочих місць і наша місія допомогти їх якомога швидше укомплектувати. Впродовж року ми серйозно і систематично впроваджуємо реформу і от зараз ви самі можете переконатись у цьому, - відзначив він.
Не люди йдуть до служби зайнятості за роботою, а служба зайнятості йде до людей. Це вже третій подібний захід за останній час. Аналогічні ярмарки вакансій вже проходили у столичному метро і його результати були дуже серйозними – роботу отримало близько 2 000 людей», ― наголосив Ярошенко.



Ярмарок вакансій буде проходити

з 12 по 16 грудня з 9:00 до 17:00

. Під час заходу понад 180 найбільших роботодавців будуть представляти свої вакансії. Серед них: «Укрзалізниця», «Ощадбанк», «Приватбанк», «МЕТРО Кеш Енд Кері Україна», «Фокстрот», «Новус», «WOG», «Нова пошта», «Укроборонпром» та багато інших.


"У той час, коли в країні дуже мало позитивної інформації, такі заходи вкрай важливі. Вони демонструють, що органи влади йдуть назустріч людям і стають ще більш доступними. До речі, нещодавно ми представляли українські ініціативи ринку праці у Європарламенті, і хочу сказати, що наші колеги з ЄС були приємно вражені напрацюваннями і навіть почнуть переймати наш досвід", - зазначила народний депутат України, член парламентського Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Наталія Веселова.


В урочистому відкритті заходу взяли участь: заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко, начальник кадрової політики Південно-Західної Укзалізниці Наталія Груця, Директор Київського молодіжного центру Анна Куценко.


Кількість роботодавців, які протягом січня-жовтня 2016 року співпрацювали з центрами зайнятості, становила 152 тисячі (що на 5 тис. більше, ніж у відповідному періоді минулого року). Кількість вакансій становила 807,3 тисяч, з яких було зареєстровано з початку року 781,3 тисячі. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість зареєстрованих вакансій збільшилася на 37 тисяч. При цьому, рівень укомплектування вакансій у цілому по країні зріс з 80% до 82%. У січні-жовтні 2016 року послуги державної служби зайнятості з пошуку роботи отримували понад 1 млн. зареєстрованих безробітних.


За сприяння служби зайнятості роботу отримали 655,3 тис. осіб, що на 24 тис. осіб більше, ніж у відповідному періоді минулого року. При цьому 258 тис. осіб (або майже 40%) працевлаштувалися у пошуковий період до набуття статусу безробітного, що на чверть більше ніж у відповідному періоді минулого року.




Для додаткової матеріальної підтримки у період пошуку основного місця роботи до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 212,3 тис. осіб, що на 6 тис. більше, ніж у січні-жовтні 2015 року.


З метою забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців, за направленням служби зайнятості професійне навчання проходили 152,3 тис. безробітних, у т. ч. 34,5 тис. осіб навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.


Профорієнтаційні послуги отримали 2,5 млн громадян.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?