Патріарх Філарет: люди десятками тисяч переходять з Московського патріархату в Київський
Категорія
Події
Дата публікації

Патріарх Філарет: люди десятками тисяч переходять з Московського патріархату в Київський

Патріарх Філарет: люди десятками тисяч переходять з Московського патріархату в Київський
Джерело:  online.ua

Українці десятками тисяч переходять з Московського Патріархату в Київський, адже УПЦ МП молиться за єдність з Москвою і за мир в складі російського впливу.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.
"Люди бачать, що МП не захищає українські інтереси. Московський патріархат молиться за мир і єдність, але за єдність з Москвою і мир в складі російського впливу. За це молиться Московський Патріархат, а народ хоче мати свою незалежну державу. Тому бачать, що керівництво цієї Церкви веде не туди. Зараз йде процес виходу з Московського Патріархату і переходу в Київський Патріархат. Переходять тисячі і десятки тисяч. Це відбувається безболісно. У Києві перестають ходити в московські храми, а ходять до храмів Київського Патріархату", - сказав він.

Читайте також: В УПЦ МП є люди, які не хочуть підкорятися Москві - патріарх Філарет
Патріарх зазначив, що в селах йде боротьба між віруючими Московського патріархату за те, кому має належати храм.
"Так в містах, а ось в селах виникають конфлікти. І йде боротьба не між Київським і Московським патріархатом, а між віруючими Московського Патріархату, які хочуть перейти, і тими, які не хочуть. Боротьба йде за те, кому має належати храм. Московська пропаганда подає це як захоплення храмів з боку Київського Патріархату. Київський Патріархат храми не захоплює. Ми хочемо мати єдину помісну Православну Церкву, а для цього не потрібно ворогувати, бо ворогам об'єднатися в одне ціле важко", - сказав Філарет.
"Ми хочемо зберегти нормальні відносини між духовенством, щоб було легше об'єднатися. Храми нам не потрібні, самі побудуємо, нам потрібні віруючі, які будуть складати єдину помісну Православну Церкву", - підкреслив патріарх.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Патріарх Філарет: УПЦ МП не має права називатися українською Церквою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?