Ні працювати, ні жити: Нідерланди озвучили нові вимоги до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ні працювати, ні жити: Нідерланди озвучили нові вимоги до України

Ні працювати, ні жити: Нідерланди озвучили нові вимоги до України
Джерело:  Reuters

Нідерланди хочуть отримати від країн Євросоюзу гарантії, що Угода про асоціацію України і ЄС не буде містити додаткових зобов'язань фінансового характеру або безпеки,
Про це йде мова в проекті документа, який був підготовлений урядом Нідерландів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Порошенко зробив гучну заяву щодо Нідерландів і асоціації з ЄС
Зокрема, Нідерланди хочуть, щоб документ не давав українцям права жити і працювати в Євросоюзу. За словами прем'єр-міністра Марка Рютте, незважаючи на те, що угода про Асоціацію не передбачала обидва ці пункти, в Голландії хочуть мати додаткові гарантії для спокою виборців.
Відомо, що документ буде розглядатися 15 грудня в рамках саміту глав країн Євросоюзу. У проекті документа також наголошується, що боротьба з корупцією в Україні є ключем до налагодження тісних зв'язків між ЄС та Києвом.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Марк Рютте заявив, що Нідерланди готові відмовитися від асоціації з Україною в разі, якщо в Угоді буде прописано надання Україні оборонних гарантій і передбачено подальше членство в ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?