Заживемо? Соцмережі розбурхали знайдені в Чорному морі запаси газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Заживемо? Соцмережі розбурхали знайдені в Чорному морі запаси газу

Заживемо? Соцмережі розбурхали знайдені в Чорному морі запаси газу
Джерело:  online.ua

Державне науково-дослідне судно "Искатель" на Північно-західному шельфі Чорного моря в Одеській області виявило значні запаси газу, що викликало бурхливу реакцію користувачів мережі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держгеонадр.
Після трьох років сухого відстою "Искатель" відремонтували, доукомплектовали і запустили виконувати перший етап морських робіт, в результаті чого на площі в 7 тис кв м виявили запаси газу в розмірі як мінімум 40 млрд куб м.
Сейсморозвідувальні і геохімічні роботи будуть продовжені в 2017 році, і тоді вчені працюватимуть на ділянці в 6770 кв км.

Читайте також: Укра їна і російський газ: став відомий результат переговорів


Користувачі соцмереж бурхливо відреагували на новину про знахідку газу в Чорному морі. Однак не всі користувачі поставилися до неї позитивно. Так, відомий блогер, який пише під ніком Злий Одесит, написав: "Шикуємо? Не впевнений ... Справа в тому, що новина, сама по собі позитивна, але як показав час, Україна не особливо-то і здатна захищати свої володіння на чорноморських просторах. Ну, хоча б згадати історію з газовими вишками, нахабно і безцеремонно викраденими окупантами. А тут зайшла мова про поклади газу, нехай і не нечувані і казкові, але, тим не менш, достатні, щоб певною мірою забезпечувати країні енергетичну незалежність ще на десяток-другий відсотків".
"І ось, на тлі всього цього у мене виникає відчуття, що незабаром виток боротьби "русского міра" за область отримає друге дихання. Принаймні, стимул для окупантів, ласих на приховане в надрах - є. А сама по собі, область, з 2014 року, як в інформаційному, так і політичному плані (якщо не брати до уваги одномоментного явища Михайла Саакашвілі, якого аж ніяк не можна назвати проросійським) щеплення від «русского міра» так і не отримала", - додав блогер.
Papay-bum: "В Одеській області знайшли поклади газу ... заживемо?".



stailker: "Не дадуть, будуть морські бої".


sarvasvladimir: "Тільки д*біли зазіхають на чуже, бо не знають, що все здобуте грабунком доведеться повернути з відсотками. Росіяни скоро це взнають на своєму прикладі...".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Україні на пальцях пояснили, скільки коштує російський газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?