Загибель MH17 на Донбасі: у Луценка зробили пропозицію свідкам
Категорія
Події
Дата публікації

Загибель MH17 на Донбасі: у Луценка зробили пропозицію свідкам

Загибель MH17 на Донбасі: у Луценка зробили пропозицію свідкам
Джерело:  online.ua

Слідство у справі авіакатастрофи збитого в липні 2014 року малайзійського пасажирського авіалайнера Boeing-777 рейсу МН17 встановило 100 чоловік, які перевозили з Росії зенітно-ракетний комплекс "Бук" і віддавали накази про його запуск.
Про це під час брифінгу повідомив заступник генерального прокурора України Юрія Луценка Дмитро Сторожук, передає ONLINE.UA з посиланням на « 112 Україна ».
"Встановлені всі 100 чоловік і ідентифіковані", - сказав Сторожук.
Заступник голови ГПУ пояснив, що мова йде про тих людей, які брали участь у транспортуванні ЗРК "Бук", про екіпаж, який керував ними, і про людей, які віддавали накази.

Читайте також: Це ж Сенцов збив Боїнг: соцмережі жорстко висміяли заяву Путіна
При цьому Сторожук додав, що в ГПУ шукають свідків у справі про катастрофу МН17 і пропонують їм гарантії безпеки.
"Ті відомості, які нам нададуть свідки, будуть впливати на кінцеве прийняття рішення. Тому для Міжнародної спільної слідчої групи дуже важлива відповідь на ці питання: хто з цих 100 чоловік яку роль грав, хто транспортував, хто супроводжував, просто давав координати, хто приймав рішення про місце дислокації. Від цього залежить рівень відповідальності тієї чи іншої особи", - сказав Сторожук.
За його словами, ГПУ зараз цікавить ідентифікація так званого Андрія Івановича з позивним "Оріон" та Миколи Федоровича з позивним "Дельфін".
"Ми встановили цих людей, хто вони такі. Є короткий фрагмент, який ми легалізували, оприлюднили, щоб встановити повні імена цих осіб і інформацію щодо їх можливого місцезнаходження. Міжнародна слідча група на сьогоднішній день звернулася до всієї громади для отримання цієї інформації. Це свідчить про те, що ми відкриті», - заявив Сторожук.
«Для того, щоб люди, які мають цю інформацію, тому що ми розуміємо, в яких умовах відбувався цей злочин, ми розуміємо, яка відповідальність, і ця інформація може загрожувати життю свідків", - сказав заступник голови ГПУ.
"Міжнародна слідча група запевняє всіх, що в кожній країні, що входить в неї, встановлюється програма із захисту свідків. Це питання обговорюється абсолютно засекречено, дається можливість установки різних методів допиту, він може відбуватися на території іншої країни, застосовуватися приховування самого свідка, захищеність його особисто. Також розглядається питання про надання захисту як для нього особисто, так і для членів його сім'ї з усіма наслідками, що випливають, обставинами. Щоб люди, які могли надати цю інформацію, не хвилювалися за своє життя, здоров'я і переслідування", - додав Сторожук.
Як повідомляв ONLINE.UA, користувачів соцмереж схвилювало нове фото з ватажком бойовиків ДНР Олександром Захарченком, на якому він сидить нібито на кріслі збитого в липні 2014 року малайзійського пасажирського авіалайнера Boeing-777 рейсу МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?