Жах! Рішення уряду України про школи викликало бум в мережі
Категорія
Політика
Дата публікації

Жах! Рішення уряду України про школи викликало бум в мережі

Міністерство освіти і науки України
Жах! Рішення уряду України про школи викликало бум в мережі

Кабінет міністрів затвердив політичну пропозицію Міністерства освіти і науки щодо реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа"
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МОН України.
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що це політична пропозиція - стратегічний документ, з урахуванням якого буде розроблятися подальша програма діяльності Кабміну з реформування загальної середньої освіти до 2029 року.
"Ми повинні перейти від школи знань до школи компетентностей. Це означає, що ми повинні виділити необхідне ядро ​​знань і навчити дітей реально з цими знаннями працювати. Ці зміни добре ілюструє метафора: можна читати на швидкість, а можна читати з розумінням. Школа компетенцій - це читання з розумінням", - сказала міністр.
Вона зазначила, що зміна підходів і впровадження нових методик викладання заради отримання нових якісних результатів навчання в школі зажадає від учнів і педагогів більше часу і сил. За її словами, такі зміни в рамках 11-річки без шкоди здоров'ю дітей і підвищення інтенсивності навчання здійснити неможливо.
Читайте також: Вла да вирішила, скільки українських студентів отримуватимуть стипендії
"Щоб забезпечити нові результати навчання, допомогти нашим дітям успішно обирати профіль подальшого навчання і напрямок свого життєвого розвитку, нам потрібна 3-річна профільна школа, тобто 12-й рік. Але за рахунок підвищення якості середньої освіти за більшістю спеціальностей бакалаврату ми можемо зробити 3-річне навчання, тобто ці речі будуть взаємно компенсуватися", - заявила Гриневич.
Вона також розповіла і про ризики невпровадження реформи. Це, зокрема: погіршення конкурентоспроможності середньої освіти України, збереження тенденції до погіршення якості всіх видів освіти; зниження якості людського капіталу та, як наслідок, погіршення конкурентоспроможності економіки України; втрата науково-технічного потенціалу держави. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в свою чергу заявив, що ці тенденції спостерігаються в суспільстві вже зараз, тому зволікати з впровадженням реформи середньої освіти не можна.
У Міносвіти наголосили, що концепція "Нова українська школа" пройшла широке громадське обговорення, до якого приєдналися представники всіх зацікавлених сторін - педагоги, батьки, експерти, роботодавці, представники професійних спільнот, громадські діячі. Вона також прийнята колегією МОН.
Користувачі мережі обговорюють рішення уряду.





Як повідомляв ONLINE.UA, Кабмін України прийняв рішення про розрив угоди про співробітництво з Росією в сфері телебачення і радіомовлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?