Не повернули жодної копійки: в Мін'юсті нагадали про важливу проблему
Категорія
Україна
Дата публікації

Не повернули жодної копійки: в Мін'юсті нагадали про важливу проблему

Не повернули жодної копійки: в Мін'юсті нагадали про важливу проблему
Джерело:  online.ua

За президентства зниклого Віктора Януковича з України було виведено від 30 до 40 мільярдів доларів активів, з яких жодної копійки не було повернуто до держбюджету України, заявив міністр юстиції Павло Петренко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».
"За оцінками різних експертів, з України було виведено 30-40 млрд доларів за неповні 4 роки правління Януковича. Можу констатувати, що на сьогоднішній день жодна копійка з цих коштів не повернута українському народові і українському бюджету", - заявив Петренко на III Міжнародній конференції з повернення активів в Києві.
Глава Мін'юсту також нагадав, що Україна заарештувала 1,5 мільярда доларів на банківських рахунках Януковича, однак ці активи неможливо направити в бюджет через відсутність закону про цивільну спецконфіскацію майна.

Читайте також: Петренко звернувся із закликом до нардепів через важливий закон
Петренко також акцентував, що Верховна Рада вже 12 раз "провалювала" відповідні законопроекти. За словами Петренка, важко просити міжнародних партнерів повернути вкрадені Януковичем і його найближчим оточенням активи, в той час як цього не можуть зробити в самій Україні.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр юстиції Павло Петренко також прокоментував провал у Верховній Раді законопроекту про спецконфіскацію майна і пояснив, чому без його допомоги вкрай складно залучити в бюджет активи утікача-екс-президента Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?