Союзник Путіна зганьбився з фейковим фото в ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Союзник Путіна зганьбився з фейковим фото в ООН

Союзник Путіна зганьбився з фейковим фото в ООН
Джерело:  CNN

На екстреному засіданні Ради безпеки ООН сирійський посол продемонстрував фейкову фотографію, де показано, що нібито сирійські військові допомагають біженці зі східного Алеппо, який обстрілюють урядові війська президента Сирії Башара Асада та його союзника президента Росії Володимира Путіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.
"Це - те, що сирійська армія робить в Алеппо. Тут ви бачите сирійського солдата, який забезпечує жінці підтримку і допомогу", - заявив посол Сирії Башар Дже'ефері, додавши при цьому, що літня жінка на фото - біженка зі східного Алеппо.
Башар Дже'ефері показав фото після критики представників ООН. За словами представника Асада, ООН користується "неперевіреною і непідтвердженою інформацією" в своїй оцінці ситуації в Сирії.
Читайте також: Траге дія в Алеппо: мережу вразило відео з турецьким телеведучим


Однак, як з'ясувалося, ця фотографія була обрізана, на ній не було видно іракський прапор на формі одного з солдатів. Крім того, знімок був зроблений не в Алеппо. У мережі швидко вказали на невідповідність фотографії словам сирійського дипломата.


Фото, показане на Радбезі ООН, вперше виявилося онлайн в червні, коли іракські сили боролися за звільнення міста Фаллуджа від бойовиків ІДІЛ. Зображення продемонстрував телеканал "Afaq TV", який належить іракським шиїтам. На фото від 4 червня іракські солдати допомагають біженцям з Фаллуджі.



Точно невідомо, хто саме обрізав фотографію, і чи знав сирійський посол про те, що на знімку зображені не сирійські військові. Посадові особи Сирії відмовилися коментувати ситуацію.
Як повідомляв ONLINE.UA, президентРосії Володимир Путін доручив вивести зі східної частини сирійського Алеппо жителів, які залишилися там, гарантувавши їх безпеку, проте під час виходу сирійців з міста по колоні був відкритий вогонь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?